20 seneden fazla oldu yazılım ile uğraşıyorum, müşterilerim bana isteklerini anlattı ben isteğe karşılık veren yazılımı geliştirdim. Asp, Asp.Net, Perl, Php, Nodejs, C hepsi ile uygulama geliştirdim hiç bir müşterim bana bunun yazılım dili sormadı ama ben gelişen ortama göre dil tercihlerimi değiştirdim şu anda genel olarak php ve perl ile uygulama geliştiriyorum.
Yazılım dili ihtiyacı yapacağınız işe göre değişiklik gösterir nodejs ile başlayıp bazı durumlarda php ile devam edebilirsiniz veya yapayzeka ile birşey geliştirecekseniz python'a yönelmeniz gerekebilir.
önce ne yapacağınıza karar verin birinin yanındamı çalışacaksınız yoksa kendinizemi?
Birinin yanında çalışacaksanız yaygın bir dil tercih etmeniz gerekir mesela ben şirketimde php kullanarak bir yazılım geliştirdim ve bu yazılımı kiralıyorum doğal olarak işe alacağım kişinin php yi bilmesini istemek zorundayım.
Harikalar diyarında kalıp

kendinize çalışmak isterseniz nodejs, php, asp hiç farketmez katma değeri olanistediğiniz uygulamayı geliştirip kendinize bir pazar oluşturabilirsiniz.