abdlkrm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğer ki kamu da çalışıp memur olacaksanız boşuna okumayın. Mesela ben okudum hemşire oldum ama aynı yerde çalışan okumadan temizlik personeli olan kişi benle aynı maaşı alıyor.
O gelip paspasını atıyor gece 7 de gelip 12 de işi bitiyor ve gece nöbet farkı da alıyor.
Ben hasta ve hasta yakınlarına bakıp gece bile uykusuz kalıyorum nöbet ücretim onlardan düşük.
Onların yılda 4 defa ikramiyeleri var ayriyetten ve maaşları ise benle aynı ikramiyeler eklenince de geçiyor.
1980 ve 1990 larda kimse memur olmak istemezdi, kpss sınavı da yoktu. Torpli olan özel sektörde iş bulmaya çalışırdı.
Memurluk hiç bir iş bulamayanlar için son seçenekti. Karı koca memur kıt kanaat geçinirdi.
Memura kimse kız vermek istemezdi ev bakamazsın derlerdi. Memura kız vermek yerine çöpçüye kız vermek daha iyi seçenekti.
Öğretmenler ev geçindirmek için hafta sonu ek iş yapardı.

Bu 2001 krizinde değişti.
Büyük işsizlik yaşandığında iş garantisi kıymete bindi.
Sonra enflasyonun tek haneye düşmesi ile memur maaşının alım gücü arttı ve kpss iyice kıymete bindi.

şimdi yeniden enflasyonist ekonomi var ve memur alım gücünü koruyamaz çünkü sendikal örgütlenmesi zayıftır.
Enflasyonist dönemlerde işçiler daha çok zam alır.
90 larda bir kamu kurumundaki işçi memurdan 2 kat fazla maaş alırdı siz şimdi aynı parayı alıyoruz diye yakınıyorsunuz.

kısa süre içinde seçimi iktidar kazanırsa ekonomik kriz patlayacak.
Suni kredi ile yüzdürülen şirketler batacak işsizlik büyük artış gösterecek.
O zaman memur olduğunuz için şükredeceksiniz.
Ama şu bşr gerçek bu iktidar bir kaç sene daha kalırsa işçi maaşları memuru yine geçer ve memur 80-90 lardaki gibi sefilleşir.