Mesela hocam ülkemiz bu kadar savunma sayanisini geliştirmeyip halkına önem verseydi, dışarıdan borç para alsaydı (imf gibi yerlerden) ekonomimiz bu kadar kötü durumda olmazdı, fakat haince girişimler sayesinde Türkiye çok daha kötü olurdu. Şimdi birçok ülke turkiyeyi düşürmek istiyor bunun sebebi Türkiyenin gelişmesidir. Yakında daha güzel bir Türkiye olacağına inanıyorum. Hem muslimanlık adına hem Türklük adına.
Ek: ekonomininde düzeleceğine inanıyorum
Benim düşüncem bu, sizin düşünceniz yada çözümünün varsa bilmek isterim insan gibi konuşabiliriz hem yanlışım varsa öğrenmiş olurum.
Sizce savunma sanayiine harcanan para nedeniyle mi ekonomi bu kadar bitik durumda? Türkiyenin 2021 savunma sanayii harcaması 15.6 milyar $ iken, 2022'de bu rakam 10.6 milyar $'a geriledi. Yani savunma sanayii harcamalarında bile ciddi bir düşüş yaşandı.
2000 yılında ki savunma sanayii bütçemiz ise 17.4 milyar $ idi. Yani geçen seneden %65 fazlaydı. "Savunma sanayiine değil de halka harcansaydı ekonomi iyi olurdu ancak ülke güçsüz kalırdı" argümanı kusura bakmayın ama safsatadan ibaret. Yıllık 10 milyar dolar da Türkiye gibi büyük bir ülke için her şeyi değiştirebilecek bir meblağ değil zaten.