Siyaset babında oluşturduğum bir konu değil. A-B-C partizanlığını yeri olan bir konu hiç değil. Parti - siyasi görüş vb. her şeyi kenara koyup bir kaç sorum olacak.. Cevap arıyorum, tartışma olsun istemiyorum.
1-) Başıboş kaçak sorunu maalesef her gün gelmeye devam ediyor. Türk halkı olarak malumunuz oldukça tepkimiz var. Bu tepkiyi gösterebilmek adına
''yasal olarak'' ve hiçbir partinin etkisinde kalmadan toplum bunu nasıl gösterebilir?
2-) Yasal olarak
''Anayasa'nın 34. maddesi; fikirlerin silahsız ve saldırısız, başka bir ifade ile barışçıl bir şekilde ortaya konulabilmesi için toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkını güvence altına almıştır.'' şeklinde Anayasanın da verdiği izin doğrultusunda hiçbir partinin etkisinde kalmadan halk bir tepki verebilir mi?
Av. arkadaşlar varsa yasal ve hukuka uygun şekilde neler yapılabilir?
Koca bir neslin tepki göstermek için kurduğu cümleler hepimizi divan edebiyatçısı yaptı

Bu yüzden her şeyin yasal ve hukuka uygun olması Anayasal düzenin verdiği yetkilerle bir kardeşiniz olarak neler yapılabilir merak ediyorum.
Ayağı yere basan insanların ön ayak olmasıyla birlikte çeşitli toplantı, seminer ve zirveler düzenlenerek konuyla ilgili bilinçlendirmeler yapılmalı, konuyla ilgili katalog ve broşürlerle ulaşılabilen tüm insanlara ulaşılmalıdır. İmza kampanyaları düzenlenebilir, STK'lar desteklenebilir, yetkililere dilekçe gönderilebilir, gösteriler ve protestolar düzenlenebilir.
Gösteri ve protestolar barışçıl olduğu sürece sorun olmamalı. Ama bizim ülkemizde ucu kaçıyor bu işlerin. Çünkü bu tür gösterilerde, özellikle de LGBT ve terör yanlıları birlik olup provakasyon yoluna gidiyorlar.