Saitama adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Google Chrome eklentilerini açma şekli, eklenti geliştiricisi tarafından belirlenir. Ancak genellikle, eklenti ayarlarında bir seçenek bulunur ve bu seçenek doğrudan yeni sekmede açılmasını sağlar.

Eklentinin ayarlarını görmek için, Google Chrome'da sağ üst köşedeki üç nokta simgesine tıklayın ve "Diğer araçlar" seçeneğine gidin. Burada "Uzantılar" seçeneğini bulun ve tıklayın. Eklentiler listesi açılacaktır ve buradan üzerinde değişiklik yapmak istediğiniz eklentiyi bulun.

Eklenti ayarlarını görüntülemek için, ilgili eklentinin altındaki "Ayrıntılar" butonuna tıklayın. Bu sayfada, eklenti hakkında bilgi ve farklı ayarlar bulunabilir. "Aksiyon" veya "Eylem" başlığı altında, eklentinin nasıl açılacağı ile ilgili bir seçenek bulunabilir. Bu seçeneği "Doğrudan yeni sekmede aç" olarak ayarlayın.

Bu işlemi yaparak, eklentiniz artık doğrudan yeni sekmede açılacaktır ve pop-up olarak açılmayacaktır. Ancak bazı eklentilerde bu özellik bulunmayabilir veya eklentinin gerektirdiği özel ayarlar nedeniyle bu seçenek kullanılamayabilir.
Konuyu açmadan önce ChatGpt'ye ben de sormuştum Bazı konularda yanlış/eksik/güncel olmayan bilgi verdiği için konu açayım dedim