Üretebildikleri için ihracat yapıyorlar, bizim üretmemize ve gelişmemize engel oluyorlar buna heryerde şahit olabilirsiniz (yurtdisi haberlerinde vs ozellikle) gördünüzmü bilmiyorum bu yıl yine videolar çıktı soğanları kamyon ile çöp konteynerlerine ve derelere atıyorlardı, yapanlar bulundu mu bilmiyorum ama bunları elimizdeki soğanları azaltıp fiyati arttırmak icin yapıyorlar.
Keşke ülkemiz bu hale gelmeseydi ama yapacağımız pek bisey yok. Herseyi zaman duzeltecek.
Konu dağıldı biraz bir soruda ben size sorayim, konuya yazan arkadaşların hepsine bu sorum, ekonomi sizce nasıl bu hale geldi ve nasıl düzelir?
Kurumları satarak gelen parayla yol yaptırmak, hızlı tren yaptırmak yahut köprü yaptırıp 25 sene dolar üzerinden garanti para ödemek mi gelişmek hocam?
Gelişmek, halkın refah düzeyinin artmasıdır. İnsanların yiyecek, içecek gibi en sıradan ihtiyaçlarını sıkıntı duymadan gerçekleştirmesidir.
Arkadaşlarınla kafede oturduğunda, aman nescafe içmeyelim, aman pizza yemeyelim demek midir gelişmek?
Şaka demiyorum, 2 pizza ve 1 menemene 500 tl veriyoruz kafelerde. En ucuz çay olmuş 20 TL.
Gelişen ülkelere örnek göster dersen ne bileyim isveç, norveç vs. derim. İnsanların mutlu olduğu, geçim sıkıntısı çekmediği ülkelerdir gelişen ülkeler.
Ya da ben yanlış düşünüyorum, bilemiyorum.