Bende bu yönde düşünüyorum hocam ama bu insanlar artık işin ustası olmuşlar insan psikolojisini cozmusler artık. Evimizde iki aile yaşıyor birisi almasa birisi mutlaka alır ben şehir dışındayim şuan fakat tebligat gönderdik dedikleri süre içerisinde evdeydim. Açıkçası Korkmuyorum desem yalan olur

*********** olsalar dahi bana çok güzel bir ders verdiler illegal olan herşeyden uzak durmalıymışım
Evdekilerin hepsini bilgilendirin. Tebligat, mektup vs. gelirse mutlaka ilgilisine haber versinler.
Tebligat üzerine kimin teslim aldığı yazar zaten. Teslim alan kişi ilgiliye haber vermezse sorumlu olur.
Bu şekilde bir durum yaşanırsa ilgili kişiden şikayetçi bile olabilirsiniz.
Tebligat şakaya alınacak bir şey değildir. Herkes ciddiye almak zorunda. Almayanlarda sonucuna katlanır.
Tebligatın takip numarasını verin deyin. Zaten PTT sisteminden yapacağınız sorguda adresi,
alıcının baş harflerini ve tebliğ olup olmadığını görürsünüz. Tebliğ olmamışsa gene sıkıntı yok.
Tebliğ olunca haberiniz olur o zaman beni ararsınız zaten diyebilirsiniz. Bahane bulacaklardır.
Sonrasında yan çizerler ya da telefonu kapatırlar.
Hayatı yalan olan birinden ancak resmi kanalları kullanarak kurtulabilirsiniz. Bu şekilde bir yöntem var.
Ama tam olarak böyle yürümüyor. Bu nedenle yıllardır telefonlara gelen "kendini polis, savcı olarak tanıtan..."
mesajlarına avukat, hukuk bürosu eklenmedi. Eklenemez de zaten.
Oyunu kurallarına göre oynamak lazım. Bunun içinde kuralları bilmeniz gerek