VBuMaSTeR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siz çağ dışı kalmışsınız. Yeni nesil framework leri belli ki bilmiyorsunuz. Yazdığımı iyi okuyun. Veriyi backend servislerinden alan frontend dir dedim veriyi alan demedim. Gayet de yazılım bilgisine sahiptir. Sizin bahsettiğiniz eski nesil html içinde php yazmak galiba. Frontend backend ayrımını anlamak için önce apileri ve apilerle çalışmayı kavramak lazım. Hiç react vb. Bir dille çalışmadıysanız ya da araştırmadıysanız frontend in de backend gibi yazılım dinamiklerine sahip olduğunu bilmemeniz normal.
Api dediğimiz en basit kavramı ile "veri isteğinde bulunan kişiye veri aktarmaktır" bir nevi veri tabanı bağlantısıdır, alan kişi veriyi ham veya işlenmiş şekilde alır, günümüzde çoğu api zaten işlenmiş şekilde veriliyor sizin bir algoritmaya sokmanıza gerek yok.
Framework'leri ezberleye ezberleye frontend geliştiricileri kendini yazılımcı sanabilir fakat framework ezberlemek algoritma kurup gerçek yazılım yazdığınız anlamına gelmiyor. Böyle giderse siz çağ dışı kalmazsınız fakat çağın getirdiği yeniliklerin içeriğini bilmeden ezberleyip durursunuz.

bilal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu sonuca bağlarmısınız

12 yaşındaki çocuğu nereden başlatayım diye konunun sonuçlanmasını bekliyorum. ☺
Python önerebilirim, yazımı bir çocuk için basit ve anlaşılır. Python'ı biraz öğrendikten sonra node.js C# gibi diğer dillerede bakabilir.