Emirkirax adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam hiçbir şey kullanmadım sadece günlük 3000-3700 kalori aldım + 1 ölçek protein tozu aldım bazı günler spor salonundan

Sen ya ilk ölçümde ya da ikinci ölçümde hata yaptın.
2 farklı tartı kullanmalısın.
Hadi diyelim protein tozuna kreatin takviye koyuyorlar biraz su tuttun 2-3 kilo fazla çıkabilirsin.
Birinde sabah tuvalete çıkıp diğerinde tuvalete çıkmadan tartıldın diyelim oradan da 1-2 kilo oynar.
Ama 7 kilo diyorsun.
Senin kilonda bu kadar kısa sürede ağırlıkta %15 artış ya da azalış olamaz.
Bak ben 140 kiloyum, sadece tuzu kessem glikojen depolarını boşaltacak sert diyet yapsam 10 günde ödem atar 10 kilo veririm.
Ama 80 kilo olsaydım 5 kilo veremezdim. 55 kilo olsaydım aynı diyet ve tuzu keserek 3 kilo veremezdim.
Sen vücut ağıtlığının %15'i kadar değişiklikten bahsediyorsun hem de 12 gün gibi kısa bir sürede.
Tartının yanlış yerine basmışsındır, tartıyı eğik yüzeye koymuşsundur, tartı arızalanmıştır )))
Başka bir tartı ile tekrar denemelisin.

betaolmynalfa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar şöyle anlatayım, 12 günde 7 kilo almak mantıklı değil tabi ki de fakat arkadaş, günde yaklaşık bir insanın 2 katı kadar kalori alıyor ve sanırım spora başladığı için arttırdı. Öncelikle o 7 kilonun çoğu su tutması, ödem ve şişkinlikten. Karbonhidrat ağırlıklı beslendiği için şişkinlik yaratabilir, hızlı beslendiği ve dengesiz beslendiği için ödem ve su tutabilir. Vücudunun aynı olma sebebide bundan ibaret, senin yerinden olsam kaloriyi, ihtiyacımdan biraz fazla alıp temiz bir bulk ( büyüme dönemi ) geçiririm. Hatta ben de 2 gün önce bulku bitirip cut dönemine geçiş yaptım. 82 den 75 e inmeyi hedefliyorum kurbana kadar
Hocam 55 kilo bir insan böbrek hastası falan değilse 10 günde 7 kilo ödem tutamaz.
Elbette aldığı kalori artışı ile bir miktar ödem olabilir. Ama 7 kilodan bahsediyoruz.
Eğer ciddi bir hastalığı yoksa imkan dahilinde bile değil.
Ayrıca 55 kilo bir adam 10 günde 7 kilo ödem tutarsa da eli şişer yüzü şişer karında sıvı birikmesi olur göbeği şişer.
Aynaya bakınca kesin anlaşılır.