Ben şu şekilde mantıklı buluyorum bu durumu: insan, yaptığı şeyin karşılığında bir şey göremediği zaman çabuk sıkılıyor. Algoritmaları kurup, sonucunda bir true-false gördüğünde hevesi kaçıyor. İlerlemiş kişiler için evet bu algoritmalar zevk verebilir ancak başlangıçtaki bir insan için çok yetersiz çıktılar oluyor. Ek olarak yazılım firmasındaki %20-%80 ayrımı doğru değil. Çok sağlam Front-End çalışmalarında bulunduk. Back-End bu tarz sistemlerde çok sönük kalıyor. O yüzden ikisi de çok önemli ve dağılımlar bu yönde olması doğru değil. Eğer bir yönetim sistemi hazırlanıyorsa (SASS vs.) dediğiniz doğru olabilir çünkü çok fazla Front-End işlemi bulunmuyor.

İş bulamayan insanların genel problemleri oldukları yerde kalmaları. Bootstrap öğrenip, iş arama yolculuğuna çıkmak doğru değil. Bootstrap'i kendisi yazabiliyorsa, modern geliştirmeye hakim olduysa iş bulamaması çok zor. Ancak hepsinin temelinde HTML, CSS ve JS bulunuyor. Bunları tam olarak öğrenmeden de iş arama yolculuğu doğru değil.

Her zaman UI'ı olan sistemler olacak diye bir kaide tabiki yok. O tarz sistemlerde de zaten orada çalışan adam, bunun karşılığında neyle karşılaşacağını biliyor. Orada da çıktılar UI ile değilde örneğin motorun çalışması ile yapılıyor. Programlandığı şekilde çalışıyorsa motor ve bunun çıktısını hareketlerle görüyorsa problem yok.