starizm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanlışınız var sanırım hocam , polonya oturum karti schengen ülkelerinde çalışma hakki tanımaz . Kendim AB vatandaşıyım bir arkadaşım için bizzat Danimarka'da bir avukat ve yabancilar subesi (Siri) ye sordugumda tekrardan calismak icin vizeye basvurmasi gerektigini soylediler .
ben kendim süresiz oturum sahibiyim.6 yıldır bu işi yapıyorum hocam.aynı zamanda çifte vatandaşım.oturum kartı ülkenin vatandaşlarıyla eşit şartlara sahip olmak anlamı taşır.burada oturum aldırıp almanyada şuan çalışan benim sayabildiğim 200 ün üzerinde insanımız var.danimarkanın kuralları biraz katı evet ancak asla tekrar vize çıkacakmış gibi şeyler doğru değil. bir ülkede çalışma izni almışsın oturum almışsın. ab ülkeleri kurallarındada yazan budur.herhangi bir schengen ülkesinden oturum aldıysanız diğerleri sizi tanımak zorundadır. izmirden kalkıp kıbrısta çalışmaya gittiğinizdede 2 tane fazladan evrak dolduruyorsunuz. bunlar doğru ancak tekrar çalışma izni yapmak ne demek onu anlayamıyorum ilk defa sizden duydum