kalipsotr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar, çok detaya inmeden nasıl dolandırıldığımdan bahsetmek istiyorum ve değerli fikirlerinizi almak istiyorum. Vakit ayırıp yardımcı olan herkesten Allah razı olsun

sahibinden.com üzerinden 24.03.2023 tarihinde ikinci el Galaxy S8 almıştım, satıcı cihazın ekranında kesinlikle amoled yanığı olmadığını belirtmişti ve param güvende ile satmayı kabul etmiyordu bende yaşadığı ilde olan bir R10 üyesi buldum ve saolsun cihazı benim için teyit edebileceğini söyledi ve satıcı ile buluşup ürünü teyit etti kargoya kadar birlikte gittiler. Hatta bana satıcının tanıdık çıktığını söyledi. Bu aşamada 3.500₺ olan ödemeyi aktardım.

Cihaz 4 gün sonra elime ulaştı, cihaz açıklamadaki gibi tertemizdi ancak çok bariz amoled yanığı mevcuttu Instagram'ın simgeleri (Ana sayfa, Arama, Görüntülü Sohbet, DM ikonları vs) duruyordu. Direkt satıcı ile iletişime geçtim ancak satıcı kabul etmedi, sizin yapmadığınızı nereden bilebilirim gibi absürt suçlamalarda bulundu. Halbuki cihaz formatlanmış bir şekilde kutudan çıktı bırakın Instagram kurup kullanmayı internete bile bağlamamıştım. Biraz insan gibi durumu izah etmeye çalıştım ancak en son yazdıklarıma karşı görüldü attı.

Bu durumda tüketici hakem heyetine gittim ancak beni savcılığa yönlendirdiler, çünkü satıcı açıklamada belirttiği faturayı bile kutuya koymamıştı. Savcılıkta ifade verdikten 42 gün sonra posta ile bu kağıt geldi:

Bu durumda ne yapmalıyım?
-Satıcının bu davranışını yanına kâr bırakıp telefonun kusurunu belirterek satışa çıkartmak (En az -500₺ zarar)
-Karara itiraz etmek.
-Hukuk mahkemelerine başvurmak.

Savcılıkta sunduğum deliller:

Tam 55 gündür telefon kutuda geldiği gibi duruyor ve motorumun masrafları için para gerekiyor ne yapsam bilemedim, bir yandan satıp kurtulmak istiyorum bir yandan adamın yanına kâr kalsın istemiyorum

Anlattığınız kadarıyla yapıcak pek bir şey görünmüyor whatsapp konuşma kaydı delil olarak sunulamaz ayrıca alınan ürün ikinci el