Bir gün blog sitemde para kazanma hevesi geldi ve başvuru yaptım. Birkaç hafta sonra reddedildi. Blog sayısını arttırıp tekrar başvurdum, yine ret yedim.

Pes etmedim, tekrar başvurmadan önce gizlilik politikası, hakkımızda ve iletişim sayfası ekledim. Bu sefer 1 gün içerisinde onaylandı. Sanırım bot doğrulamasını başarıyla geçti.

Bu arada site, çerez onayı filan sormuyor. Sadece bu düzenlemelerle onay almıştım.

Tabii olay burada biter mi? Ben birkaç deneme yapmak için insanları reklamlara tıklamayı teşvik ettim. Özellikle yabancı reklamların çok verdiğini bildiğim için onlara tıklamalarını sağladım. Bir reklam bazen 15 20 lira kadar veriyordu. Ziyaretçisi günlük 10'u geçmeyen site bir günde 200 TL'ye ulaşmıştı. Test başarılıydı ama hata yaptığımızın farkında değildik.

Google durur mu? Hemen dönüş yaptı. Ben de kendi hesabımla reklamlardan birine tıklamıştım ve Google bu durumu tespit edip geçici kısıtlama uyguladı. Bir insan kendi reklamına tıklarsa neden ceza alır? Oysa ki bunu engelleyen bir algoritma geliştirebilirdi ama Google, bu yolu seçmek yerine insanları kısıtlamayı tercih etmişti.