Gayrimenkul ve araçların her kapilatalist sistemde olduğu gibi bir balon gibi şiştiğini ve ilerde patlayacağını düşünüyorum hocam.
Hocam altının performansını inceliyorum USD ve EUROya 5 yıllıkta %50 daha fazla getirisi olmuş.Fakat enflasyona oranla karlı mı zararlı mı güncel bir grafik bulamadım araştırıyorum.
Temettü geliri nedir faiz var mı içinde?Aslında gayrimenkul yatırımlarım var ve riski biraz dağıtmak adına borsaya daha ilgiliyim fakat işlerimden mütevellit sürekli takibini yapamam.Bu yatırımdaki amaç paranın en azından enflasyona karşı değerini koruması yüksek bir kar beklentim yok.Ufak miktardada riskli hisse senetleri alabilirim.Fakat süreç hakkında bir bilgim yok hocam.Bankadan mı alıyoruz bu hisse senetlerini.Ayrıyeten midas diye birşey indirmiştim amerikan şirketlerine yatırım yapma olanağı sunuyordu.Onu tavsiye edermisiniz.
Altın hiç bir birim karşısında asla erimeyecek yok olmayacak bir yatırım aracıdır. Ülkeler yansa yok olsa bile altın altındır. 5000 yıl önce de değeri yüksekti 5000 yıl sonrada yüksek olacak