Söylediklerinize katıldığım noktalar olmakla birlikte kısa cevap verebilmek ve takıldığım kısım olduğu için burayı alıntıladım. Elbette ki kadınlar iş hayatında olmalı. Kadının elinin değdiği yer güzelleşir. Ama akıl ve teknoloji de bir yere kadar hocam. Dünya'daki çoğu zorlu ve baskın olan mesleği erkekler icra ediyor. Basit bir örnek vermek istiyorum müsaadenizle. İnsanın en temel üç ihtiyacından birisi barınma ihtiyacı. Erkekler inşaat sektöründe olmasa kadınlar yürütebilir mi? Elli kiloluk çimento torbası taşıyan çok kadın tanımıyorum ben.
100 yil sonra insaat iscisi kalmayacak. bim modellerine bagli yapay zekali robotlar yapacak

hocam yanlış yaptiginiz sey su, farkli zamana ait bir kıstasi alip baska bir zamana sokup degerlendiriyorsunuz. ekonomik, sosyolojik, hukuki tum meseleler gibi erkek kadin ve toplumdaki yeri, iliskisi kendi donemine gore degerlendirilmeli. yani bu zamandaki iliskileri alip baska zamana gore degerlendirip yanlis demek dogru degil.
mesela pek cok eski toplulukta, cocugun insanin ciftlesmesinden oldugunun kesfedilmesi, yani baba diye bir kavramin bulunmasi, insanlik tarihine bakarsak yakin gecmis diyebiliriz

oncesinde cocuk bir babanin degil tum kabilenin cocugu sayılıyordu gibi durumlar var. hatta cocugun cok guclu olmasi icin kadinlarin kabiledeki tum erkeklerle ciftlestigi durumlar vs var. yani gunumuze ve sizin maco erkek tabirinize uymayan pek cok ornekler verilebilir tarihten.
ayrica insaat isciligi yapmak degil ki dunyayi çekip cevirmek. mesela dunyadaki mimariye insaat iscileri degil, irak asıllı kadin mimar zahal hadid yon veriyor

yani yon verenlerden birisi odur, insaat iscisi ise sadece onun yon verdiği fikirlerin is gucunu yapiyor, o da simdilik.
mobildeyim. yazim hatam, cumle dusuklugum varsa affola.