HazBusiness adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Erkek Dünya'yı, kadın erkeği çekip çevirmeli. Ama her iki canlı da doğasının gereğini yaşamalı. Birbirlerini değiştirmeye, tabiatına aykırı davranmaya zorlamadan. Dünya'nın hiçbir döneminde kadın gibi davranan, kadınları ödül olarak gören erkekler olmadı. Bunun tarih bilgisiyle alakası yok. Soyluluk-hiyerarşi farklı bir kavram.

Ayrıca ben metni konfor alanının ortaya çıkışı ve insanlığa olan zararlarından bahsetmek için kaleme aldım. Ama tam istediğim düşünceyi aktaramadım sanırım

yok hocam gayet iyi aktardınız; tarımın, yaşama düzenini insanın dogasına nasıl aykırı bir şekilde değiştirdiği konusunda hemfikirim zaten sizinle =) sadece konuyu belki biraz farklı açılara kaydırarak feminen erken - maço kadın ile ilgili tespitinize farklı bir görüş sundum.

orada sizle ayrılıyoruz zira her erkek aynı değil, her kadın da aynı değil. bir aslan ya da kediden bahsetmiyoruz, beyni düşünmeye evrilmiş zeki bir canlıdan bahsediyoruz. Dolayısıyla o şekilde cinsiyetler arasında diğer hayvanlarda oldugu gibi keskin ayrım yapmak mantıklı değil, bunu demek istemiştim. Zira tarih de bunu gösteriyor bize.

Kaldı ki aslanlarda dahi tersi örnekler azımsanmayacak, ya da istisna sayılmayacak kadar var. Erkeksiz pek çok sürü var sadece avlanma değil, bölgenin korumasını da dişi aslanların sağladıgı. Ya da avlanmayan, savaşmayan, bölge güvenliği ile de, alfa olmakla da gram ilgilenmeyen, yan gelip beleşçi yaşayan pek çok aslan da var.

Ha hayvanlarda tersi durumları daha az görüyoru çünkü tersi davrananlar eleniyor vahşi doğada, elenmeyi engelleyecek, farklı yönden sıyrılacak zekaları da yok, o genler aktarılamıyor. Ancak insanlarda böyle bir durum yok o nedenle de sizin tabirinizle olması gerektiği gibi olmayanlar, benim taribimle ise karakteri gereği öyle tercih etmeyenleri eleyecek bir sistem yok

Ayrıca dünyayı erkek çekip çevirmeli sözünüze de katılmıyorum ve cinsiyetçi buluyorum. Yani her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır devri geçti, her başarılı erkek kadar başarılı olabilecek kadınlar vardır devrindeyiz. Zira artık kas gücüyle dünyanın döndüğü savaş zamanları çoktan geçti. Dünyayı akıl ve teknoloji yönetiyor ki o da erkeklerde de kadınlarda da eşit seviyede var Devlet başkanından tutun da astronota kadar pek çok alanda gayet erkekler kadar performans gösterebilen kadınlar var. O nedenle neye dayanarak dünyayı erkekler çekip çevirmeli diyebiliyorsunuz?

Ha şunu derseniz varım, şuanki hayat düzeninde aile yaşantısında ciddi sorunlar var, erkeğin de kadının da hem geçim, hem ev, hem çocuk konusunu paylaştıgı, her alanda yarım yamalak bir iş dağılımı nedeniyle mutsuz aileler ve cocuklar var. Yükek boşanma oranları var vs. Yani düzen aslında aile kurmaya çok elverişli değil. Bunun ekonomik ve sosyolojik boyutları ayrı tartışılabilir. Ancak orada da sorunun erkeğin sizin tabirinizle feminen olmasında ya da kadının eskiye nazaran daha söz ve güç sahibi olmasında değil, kapitalist düzenin insana kendi hayatıyla ilgilenecek yeterli zamanı vermemesinde buluyorum.

Bunu da belki kompo gelebilir size fakat, bir nüfus kontrol mekanizması olarak görüyorum. Eskisi gibi savaşlar yok, hastalıklara hemen aşı çıkıyor ve bundan 100 yıl önce olsa milyarları öldürecek coronavirüsten çok daha az hasarla sıyrılıyoruz. Fakat nüfusu dengeleyecek birşeyler olmalı. Yoksa 20 yıl sonra yaşanmaz hale gelir dünya. Bence bu kapitalist yaşam düzeni söz konusu kontrolü sağlıyor. Artık insanlar 1 cocuk yapmaya bile çekiniyor.