hocam argümanınız çok iyi, yer yer de doğru, ancak bazı konularda tarih bilginiz eksik.
femimen erkekler, maço kadınlar her zaman vardı, hatta tarihte komple kültür olarak öyle yaşamış kadının sözünün geçtiği kabileler olmuştur.
keza yakın tarihte de soylu ya da burjuva kadınlarla eşlerinin düzenleri, şuan feminen erkek, maço kadın olarak tabir edebileceğiniz şekildeydi. yani bunun devirle alakası yok, aradaki statü farkıyla alakası var. zamanında bunu soyluluk ya da çeşitli kültürel aktarımlar belirlerken, şimdi de kariyer ve ekonomik güç belirliyor.
ayrıca ben de şöyle bir argüman ekleyeyim,
erkeklerin feminen, kadınların maço olması, kız cocuklarının diri diri gömülmesinden, kadınların bir eşya yerine konulmasından çok daha iyi bir toplum düzenidir. bahsettiğiniz tarihte bunlar da yaşandı, hem de az uz değil
Erkek Dünya'yı, kadın erkeği çekip çevirmeli. Ama her iki canlı da doğasının gereğini yaşamalı. Birbirlerini değiştirmeye, tabiatına aykırı davranmaya zorlamadan. Dünya'nın hiçbir döneminde kadın gibi davranan, kadınları ödül olarak gören erkekler olmadı. Bunun tarih bilgisiyle alakası yok. Soyluluk-hiyerarşi farklı bir kavram.
Ayrıca ben metni konfor alanının ortaya çıkışı ve insanlığa olan zararlarından bahsetmek için kaleme aldım. Ama tam istediğim düşünceyi aktaramadım sanırım