Cansedefoglu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlk cümlendeki sözlerine istinaden "tayyibe verenler vatansever, tayyibe oy vermeyenler vatan haini" yani sizin gözünüzde, üzgünüm bunca zorluğa rağmen hala gidipte tayyibe oy veren enayi kör kütük cahil cüheladır dostum kendini de bunlar arasında görebilirsin. Değişim olunca vatan satılmaz! sistem değişir bunu anlamayacak kadar kör olduğunu düşünüyorum. (Hdp ile ittifakta değilken sadece desteğini savunuyor ve seçmeninin chp'ye oy vermesini istiyor. Senin sevdiğin oy verdiğin kişiler ise Hüdapar'ı kucağında gezdiriyor hangisi terör yancısı?)
"siyasiler alışmışlar para verelim susturalım olayına" sözünüze istinaden desteklediğiniz kişi ve kişilerin çokça kez sosyal medyada paylaşılan susturma propagandalarını aratırsanız kolaylıkla bulabilirsiniz. ha olaki bulamadınız ceplerini nasıl doldurduklarını bütün bir ülke biliyor sizde biliyorsunuzda işinize gelmiyor.
"bak hatta şimdiden tehditlere başladılar, yok efendim artık umurumuzda değilsiniz, aç kalın susuz kalın hakediyorsunuz falan" sözlerinizi muhalif partilerden hiç biri söylemedi, sosyal medyada söylenen seçmenlerin haklı isyanlarından kaynaklı ki burdan belli oluyorki sizde bu propagandalara kurban gitmişsiniz ama o yakınlarını kaybedipte yakarışlarına karşı kimseyi bulamayan depremzedelere karşı sevdiğiniz beyin söylediği sözlerde var: "terbiyesiz terbiyesizliğini bırakmaz. Çıkmış ‘Kızılay’a nerede?’ diyor. Be ahlâksız, be namussuz, be adi. Kızılay 2,5 milyon insanına yemek sunuyor. Bunların kulakları var ama duymaz, gözleri var ama görmez.“ bu mudur savunduğun vatan sevdalısı adam?

16 yaşımdan beri çalışıyorum, bana hazırcılıktan bahsedip hazırcısınız, basit düşünüyorsunuz diyemezsin. Birileri yapsın ben refah içinde yaşayayım diyeceğim çünkü bu normal olması gereken şey, avrupa kıtasından her hangi bir ülkenin sistematiğine, siyasetine ve toplumuna bakarsan bunu beyniyle düşünen bir insan "evet, doğru" cevabını verir, bir şeyler için çabalamaktan artık yorulduk sürekli bir çaba sürekli bir koşturmaca biz bunun için dünyaya gelmedik, sizin yaşadığınız o körpe gençliği yaşamak istemiyoruz ve bu maratondada koyun olup toprağa girmeyeceğiz. Ya kaçacağız bu ülkede kendi neslimizin hükümeti belirlediği bilinçli ve eğitimli toplumun türkiyeyi inşaa etmesini gördüğümüz zaman (belki) geri döneceğiz, ya da o belki hiç olmayacak ve koyun anadolu seçmeni bilinçsiz ve eğitimsiz olup ailesinin yolundan gidip dini siyasete karıştıran sömürücülerin peşinde düşünmeden, aklını kullanmadan bizim kaderimizi belirlemeye devam edicek. benim düşüncem bu seçimde giderse ülke mısır'a dönücek ve 5 sene sonrada oy hakkımızın olacağını düşünmüyorum. Ve yine söylüyorum umarım kaçıp kurtuluruz çünkü yine bir belkinin ümidiyle parçalanmak istemiyorum.

yazdıklarım sizi hiç düzeltmiyicek, olan yazdığım zamana oldu ama olsun, umut fakirin ekmeğidir biz yine size doğru yolu gösterelim.
birincisi bir tarafa vatansever, bir tarafa hain demedim. hain dediğim kesim belli.
evet eğer RTE ve KK arasında kalırsam, o saydığınız tarafta görüyorum kendimi ama enayi kör cahil hoş değil. kimin neyi görmediği veya görmek istemediği ortada. kişisel görüşünüz buysa saygı duyarım.
hdp ittifakta değil demeniz gerçekten komik, umarım espri yapıyorsunuzdur hüdapar'a da karşıyım. ama hdp mi hüdapar mı derseniz ve başka seçenek yoksa tabiki hüdapar diyeceğim. bu onları sevdiğimden değil, karşı tarafa kin beslediğimden.
benim kuzenim şehit düştü doğuda. şehit eden belli, katili belli, destekleyeni belli. Şimdi bu kişiyi hapisten çıkarmayı vaadeden birisi benim için değil cumhurbaşkanı adayı, mahalle muhtarı bile olmamalı. hdpnin %10 oyunu alacağım diye şehitlerini unutan, hatta şehit anaları ile pkklıların validelerini bir tutan kişiyi bana savunmayın ne olur

kızılay ve deprem konusuna değinmek istemiyorum, haklı olduğunuz yanlar var, konu uzamasın. ha illa tartışalım diyorsanız profilimde numaram var ulaşabilirsiniz.

"Birileri yapsın ben refah içinde yaşayacağım" derseniz bunu herkes der. Peki kim yapsın? herkes refah içinde yaşamak isteyip, olmayınca yurtdışına kaçmak isterse kim düzeltecek ekonomiyi, adaleti, düzeni? kolayı seçiyorsunuz, tembelliği seçiyorsunuz. hazırcısınız ne yazık ki..

Ayrıca 5 sene sonra oy kullanamayabiliriz demişsiniz. kaç yaşındasınız bilmiyorum ama 2007 yılından beri bu söyleniyor adamın son seçimi, emekli olup bırakacak, kendi bırakacak hemde.şöyle olacak böyle olacak denilenler sürekli erteleniyor. bu nasıl bir ümit, nasıl bir psikoloji?

son olarak doğru yolu(!) gösterme çabanız için teşekkür ederim. ama umarım asıl siz biraz olgunlaşır ve doğru yolun hangisi olduğunu yeniden bir düşünürsünüz. saygılar öpüyorum.