2 senedir oturuyor. Piyasanın %20 altında fiyat şu anda. İki taraf konuştuk, anlattım anlattı anlaştık. Ama ilerisini garanti altına almam lazım. Adam iyi biri ancak yarın kötü düşünüp düşünmeyeceğini bilemeyiz.
Valla hocam bu kadar dert ediyorsanız kendiniz gidip oturun. Ha ev fazlalığı varsa ona bir şey diyemem. Kiradan ziyade evde nasıl oturduğu daha önemli bence. Şimdi herkes cebine girdiği paraya bakıyor ama öyle insanlar var ki adamla ters düşünce evi yerle bir edip çıkıp gidiyor. Mahkemeye versen ne olacak öyle adamların kaybedecek bir şeyi olmuyor. Üç kuruş fazla alacağım diye milyonluk ev zarar görüyor.
Aynısı benimde başıma geldi. Ben 3 yıldır evde oturuyorum. Bayram günü ev sahibi aradı böyle böyle çıkman lazım diye. Zam yapamadığı için kirayı da artıramıyor. Benim yapımda kötülük, zorbalık son çare. Tamam eyvallah dedim çıktım. Ama gelecek kiracı benim gibi olmayabilir evine zarar verirse bugünleri hatırla dedim.
Sizin yapacağınızda dediğim gibi yeni bir sözleşme yapmak. Atıyorum 4 bine kiraya verdiysen 4 bin üzerinden başlar. Seneye de %25 zam olur. Diğer türlü kendini %100 garantiye alma gibi bir durum yok. Kafam rahat olsun diyorsan kendin oturacaksın evde veya satacaksın.