Ben borsa ile deniyorum ama anca faizin üstünde bir getirisi oluyor. Enflasyona karşı parayı koruma şansın neredeyse yok. 500 bin TLyi 1 senede en az 1.2m TL yapamıyorsan zaten paran enflasyona karşı erimiş oluyor.
Ticaret falan yapabilirsin. Nakitte kalmak sorun değilse eğer bugün ne alırsan al 1 sene sonra 2 katına satarsın aslında.
Arsa kesinlikle iş görür ama iyi konumdan almalısın , mümkünse gelişmeye açık yerler. Biz bugüne kadar aldığımız hiç bir arsadan zarar etmedik. Aksine kaar elde ettiğimizi düşünüyorum.
Gayrimenkul ve araçların her kapilatalist sistemde olduğu gibi bir balon gibi şiştiğini ve ilerde patlayacağını düşünüyorum hocam.
kasaları patlatan bir soygun yakın zamanda pek olmadı gibi

olmazda diye düşünüyorum
Hocam altının performansını inceliyorum USD ve EUROya 5 yıllıkta %50 daha fazla getirisi olmuş.Fakat enflasyona oranla karlı mı zararlı mı güncel bir grafik bulamadım araştırıyorum.
orta uzun vade yatırım olarak düşünürseniz , türkiyenin en büyük şirketlerine hisse yatırım yaparak hem temettü geliri elde edebilirsiniz hem de değerini koruyabilir. Fakat borsadan anlamam ilgilenmiyorum derseniz. Arsadan çok merkeze çok uzak olmayan yerlerden tarla alabilir ve işleyen kişilere icara verebilirsiniz bu şekilde hem imar durumuna göre ciddi gelir elde edebilir hem de dönemsel de olsa gelir elde edersiniz.
Temettü geliri nedir faiz var mı içinde?Aslında gayrimenkul yatırımlarım var ve riski biraz dağıtmak adına borsaya daha ilgiliyim fakat işlerimden mütevellit sürekli takibini yapamam.Bu yatırımdaki amaç paranın en azından enflasyona karşı değerini koruması yüksek bir kar beklentim yok.Ufak miktardada riskli hisse senetleri alabilirim.Fakat süreç hakkında bir bilgim yok hocam.Bankadan mı alıyoruz bu hisse senetlerini.Ayrıyeten midas diye birşey indirmiştim amerikan şirketlerine yatırım yapma olanağı sunuyordu.Onu tavsiye edermisiniz.