Hocam zaten öyle iş yapıyorum lakin sonradan programda hata çıkıyor
katılıyorum bu dediğinize
En doğrusu
Keşke herkes bunu bilse
Selamlar hocam
Gece 4 te yazmamın sebebi ikimizde uyanığız ve o saat de konuşuyoruz ama mesela ben bir soru soruyorum daha 2dk önce konuşmuşuz programda hata çıkınca mesaja bakmamaya başlıyor benim derdim bu hocam yoksa manyakmıyım gece 4 te mesajıma cevap vermedi diye sinirleneyim mesela bakıyorum gün içinde aktfi son görülmesine bakıyorum r10 daki saatine bakıyorum aktif ama bana gelince cevap yok bu arada programda hata çıktığı için düzeltmesini istedin
üst yorumda belirttim hocam
Uyuya kalmıştır. Hatanın kaynağını bulamamıştır. Bazen yanıt vermek için zamana ihtiyaç vardır. Hatayı makul bir süreçte çözüyorsa ki bu süreç 1-2 günü bulabilir sorun olmaz.
Freelancer ile çalışmakla kurumsal bir firma ile çalışmak arasında böyle bir fark var.
Kurumsal firmada biri hasta olsa da diğer elemanlar işi döndürürler, telefonlara yanıt verirler, dönüş yaparlar.
Freelancer hem pazarlamacı, hem yazılımcı, hem müşteri hizmetleri yetkilisidir, aynı zamanda bir hayat yaşar, başı ağrır, acıkır, hasta olur, yorulur.
Freelancer ile çalışıyorsanız ve eğer bu kişi ile daha önce çalışmadıysanız size söz verdiği süreden çok daha uzun bir deadline belirlemelisiniz.
Disiplinli freelancerlar bütçe ve süre verirken hep bir hata payı ile daha fazla bütçe daha fazla süre isterler ki iş zamanında ve eksiksiz olsun.
Ve disiplinki freelancerler kısa sürede geniş çevre edinir ve ucuza iş yapmamaya başlarlar hatta bir süre sonra kendi scriptlerini satmaya kendi işlerini yapmaya başlarlar.
Ucuza iş yapan çok disiplinli olmayan freelancerın da peşinden koşmanız ve onu sıkıştırıp işi sizin yönetmeniz gerekiyor.
Bu gibi durumlar için de ödemenin tamamını yapmamak, yarısını iş teslimine saklamak işin hızının devamlılığı için akıllıcadır.
Çünkü bu tarz freelancerlar ucuza iş yaptıkları için birim zamanda daha çok iş yapmak isterler, senden parayı aldığında ödemeyi iş tesliminde yapacağını söyleyen bir proje teklifi daha gelirse onu da araya hatta senin önüne alabilirler, seni de hastalandım, annem hastaneye yattı, kaza geçirdim vesaire diye oyalarlar.