Merhabalar, bugün bir iş görüşmesine gittim. Kendileri amazon da satış yaptıklarını tecrübe olup olmadığını sordular var tecrübem 1 2 detay konuştuk gelin görüşelim dediler.
İlanda yazan:
Firmamızın e-ticaret, pazaryeri yönetimi amazon etsy vb. yerlerde satış yapabilecek deneyimli kişiler arıyoruz. Sadece bu kadar

Saat 16:00 da gittim görüşme. Görüşme yapacağım firma mimarlık ofisi fakat aile şirketi. İş görüşmesine geldim dedim ve içeri girdim.

Görüşeceğim kişinin babasıymış içeri girdim yaşlı bir adam. Biraz kendimden bahsettim şunları yaptım bunları yapıyorum v.s dedim.
Bana eski kafa doğal olarak tahsilin mezuniyetin ne dedi.
Üniversiteyi yarıda bıraktım dedim.
Şimdi bizim çocuklar 9 10 aydır amazonda satış yapmaya başaldılar ama çok iyi değiller bir kaç satışları oldu dedi.
Ama dedi ben 50 yıllık ticari hayatım da iş yerimde mühendis mezun istiyorum dedi. Galiba senin ingilizcen de yok dedi. (Sadece dinliyorum) Benim oğlan amerika da okudu İngilizcesi falan var vs.

Baktım adam eski kafa ve adamı Kayseri'de köklü zengin aile olduğumuzdan (eskiden) soy isiminden ve nereli olduğunu öğrenince tanıdım.
Biraz üstten konuşunda adama dediğim tek şey;

Bu bilgisayar veya yazalım bilişim sektöründe tecrübe önemli olan şey dedim.
Onuda geçtim hiç bir bilgisayar mühendisliği, yazılımcılığı, öğretmenliğinde size amazon öğretmezler dedim.
İlanınızda ne üni mezunu şartı var ne ingilizce şartı var yazıyor. Düz bir ilan dedim.
Kaldı ki ben amazonda 1500 kalem ürün satıp y.dışı 100k$ ciro yaptım dedim. İnglizcem de var dedim. Ha yoksa dedim çeviriler var dedim çeviri ile her şey hallediliyor dedi.

O yüzden geldiğin için teşekkür ederim dedi. Ben sizle mi görüşecektim Oğlunuz ömer beyle mi görüşeceğim anlamadım dedim. Adamda ben ona izah ederim dedi 5 dk da cıktım içeriden.

Ogluna da aynen şunu yazdım;

Ömer bey merhabalar, elemanonline sitesinde yer alan ilanınızı isterseniz güncelleyin. İlanınıza ek olarak üniversite şartı ve yabancı dil zorunluluğu vardır diye yazarsanız hem başvuranlar için hem de sizin için zaman kaybetmezsiniz.

Kolay gelsin.

Trajikomik bir görüşmem