az önce sosyal medyada viral olan haberleri paylaştım.
hemen kilitleme talebi gönderdim tartışma çıkmasın diye.
oraya da not bıraktım yanıt gelirse yanıtı silin konu dursun haberleri görsün insanlar diye.
önce kilitleme bildirimi geldi. konu kilitlendi.
sonra konu silindi diye mesaj geldi.

Konu tartışmaya kapatıldı. Çünkü kilitlendi. Yani orada bir tartışma olmayacak ve aslında o haberleri forum içinde duyurmak istiyorum. Bunun için bir güncel haberler kategorisi de var. Forum kurallarına ve yasalara aykırı olan nedir?
Deprem olduğunda forumda depremle ilgili binlerce konu açıldı.
Darbe oldu binlerce konu açıldı.
Seçim oldu yüzlerce belki onlarca konu açıldı. Çünkü her konu silindi.

Mesele tartışma ise konuyu ilk saniyede tartışma çıkmasın diye kilitleme talebi ile gönderdim modlara.
Bu forumda elimizden söz hakkımız alınırsa sadece webmaster konuları kalsın bir zahmet.
Dün da alakasız konu açmışsın diye silmişlerdi. Alaka durumuna kim karar veriyor ki? Instagram'dan dolandırıcılık yapan birinin sosyal mühendislik çabasını konu alan bir konu açmıştım. Gereksiz konu açmayın diye silinmiş. Sosyal mühendislik ve d-0landırıcılık temalı bir konuya gereksiz diye kapatıyoruz ona hiç bir şey demedim.
Ama bugün açtığım haber konusunu silmenin forum kurallarına aykırı olduğunu düşünmüyorum çünkü tartışma ilkenizle çelişiyor. Konu kilitleme talebini ilk saniye ben gönderdim. Tartışma durumu ortadan kalktı. Geriye kalan sorun nedir?