MrFectum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam yeterince imkansız ifadesi duydum.
Köyde tüm sandık görevlileri aynı partinin adamı olursa nasıl işliyor süreç?
10 tane farklı görüşten oy gelse geçerli geçersiz şaibesi olan durumda direkt geçersiz olarak işaretlense, gerçekte geçerli oy olsa oradaki emniyeti nasıl sağlayacağız?
İmkansız demek 1 tane bile oyun dönmüyor demek. Buna ben inanmıyorum. Böyle bir inanç ve mantık sistemi yok.

Trafoya kedi giriyor
bazı okullarda elektrik gidiyor
muhalif seçmeni fazla olan sandıklara önceden hazırlanan itiraz dilekçeleri veriliyor
bazı oy pusulalarına iktidar yanlısı oylar basılıyor ki tam tersi videolar da var

yani tüm bunların içinde imkansız ifadesi kullanmak bana mantıklı gelmedi. eminim milyonlarca seçmene de mantıklı gelmiyordur. mantıklı gelse kimse sandığını beklemek zorunda kalmazdı zaten.
önceki seçimlerde gördük. o kadar emin olmanız garip.

Türk'e imkansız de sonra otur izle diye bir söz var. Biz her sistemin açığını buluyoruz. Her partiden vekilin desteklediği kameralı sistem için önergeler verilmiş neden sizce? %100 korunak bir sistem olduğu için olabilir mi?
Söz konusu köy de olsa tüm partiler temsilci yolluyor. Yollamadıkları köy varsa ki sanmıyorum, o muhalif partiler ülke yönetmesin zaten. Köylerde de seçim kurulunda görev aldım. Orada da öğretmen bir başkan ve memur veya öğretmen üye var. Bunlar da kurayla seçiliyor. Ben seçimde görev almak istemedim. Kurayla geldi. Seçme şansları olsaydı hükümetin seçeceği son adamlardan biriyim. Sendika, söylem vs onlara çok uzağım.

Altındağ 2. bölgedeydim. Milletin 2 katı cumhur çıktı sandıkta. 2-3 oyda hiç mühür yoktu. 1-2 oyda da 2 ittifak üyesine oy kullanılmıştı. Seçmen mührü tam yerine basmış. En ufak bir kayma vs.. olmamış. Mührün pusulanın farklı yerine geçmesi vs.. hiç olmadı sandıkta. 331 geçerli oy çıktı. 5 geçersiz ama bunlar zaten tartışmasız geçersizdi. Ben Millet ittifakının ilk turda 50 yi geçeceğine kesin gözle bakıyordum. Ama sandık başında necip Türk milletimizi görünce umudum azalmıştı zaten.