kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konu sahte olabilir fakat , gidişat gerçek.

Verilen tuik , gerçek rakamlar belki 2-3 katıdır. Buda 2021 verisi.

https://data.tuik.gov.tr/Bulten/Inde...eri-2021-45814
Selamlar,

Katılıyorum, bende uzun süre yurt dışındaydım. Yaşamanın yanı sıra çok ülke gezdim. Yurtdışına artan talebin sayısal olarak bilincindeyim. Tabii ki iş için, eğitim için, aile için bir çok kişinin projelerinin değiştiğini, yeni hayatlar kurduğunu hatta bir kaç dostuma taşınma ve adaptasyon süreçlerinde birebir maddi yardım yaptığımı belirteyim.

Kaldı ki Avrupayı, Amerikayı görmeyen insanlar görsün, gezsin, yapabilirim diyorsa yerleşsin. Herkesin kendi kararı.

Burada takıldığım nokta gelip siz konu açsanız ''ben eğitime yurtdışına gidiyorum, burada size başarılar, bir vatandaş eksildi'' diye. Birisi de gelip size sorsa '' hangi eğitim kurumu, hangi ülke, ne kadar ödediniz, nerede kalacaksınız'' gibi standart soruları. Cevabınız ''kimseye kanıtlamak zorunda değilim'' mi olurdu ? Yoksa gerçekten gidiyor olsanız '' Hocam İngiltere de xxxx kentinde xxx okulunun 8 aylık dil programına yazıldım. Ben 3500£ ödeyeceğim, okul yurt ayarlıyor orada kalacağım'' mı derdiniz ?

Demek istediğim şey, insanlara algı yapmak için kendinizi olmadığınız bir kişi gibi göstermeye çalışmayın. Kendiniz olun yeter