Arkadaşımın kardeşi beni aradı. Bir iş görüşmesi yapıyorum dedi. Uzaktan canlı destek olacakmış fakat işe girmeden önce edevlet ikamet bilgileri, banka hesap bilgileri, iban vs istemişler.
Çünkü 40.000 liralık ekipman göndereceklermiş. Canlı destek elemanına 5-10 bin liralık notebook bile yeter de neyse oralara hiç girmiyorum.
Bir de kargo destek payı gibi bir dümen için 5 TL istemişler. Kardeşimiz de bana bunları detayları ile anlattı.
Farklı farklı hesaplardan 5 TL temsili ödeme alıp neyi hedefliyorlar bilmiyorum ama çok fazla kimlik ve kişisel bilgi istiyorlar. Tam olarak neyi hedefliyorlar bilmiyorum ama bu kadar bilgiyi alıp her türlü hokkabazlık yapılır.
İlgili firmanın sitesine bakayım dedim:
Domain 15 gün önce alınmış.
Site wix ile yapılmış.
Sitede resmi bilgiler yok.
İletişim için verdikleri mail ile site domain farklı, diğer domain yabancı ve çok büyük bir firmaya ait.
Sitedeki numara cep numarası.
Sitenin sosyal medya hesapları girilmemiş default wix hesapları duruyor.
Sonra kardeşimize bunları söyledim. Kendisi de whatsapp'tan şunları yazmış: (Final mesajına dikkat

)
PPS adında sahte bir oluşum. Belki eşinize dostunuza denk gelir. Dikkatli olunuz. Buradaki herkes neyin ne olduğunu biliyor ama tanıdıklarımız savunmasız. Dolandırılan her tanıdığınızdan bir nebze sorumlusunuz bence. Ben her yerden paylaşım yapmaya özen gösteririm o yüzden böyle şeyleri önce bana bildirirler. Kötü sonucu acı şekilde deneyimlemeden önce sormalarını sağlamak benim açımdan iyi ve faydalı. İş işten geçtikten sonra yapacak bir şey kalmıyor.