Hocam yeterince imkansız ifadesi duydum.
Köyde tüm sandık görevlileri aynı partinin adamı olursa nasıl işliyor süreç?
10 tane farklı görüşten oy gelse geçerli geçersiz şaibesi olan durumda direkt geçersiz olarak işaretlense, gerçekte geçerli oy olsa oradaki emniyeti nasıl sağlayacağız?
İmkansız demek 1 tane bile oyun dönmüyor demek. Buna ben inanmıyorum. Böyle bir inanç ve mantık sistemi yok.
Trafoya kedi giriyor
bazı okullarda elektrik gidiyor
muhalif seçmeni fazla olan sandıklara önceden hazırlanan itiraz dilekçeleri veriliyor
bazı oy pusulalarına iktidar yanlısı oylar basılıyor ki tam tersi videolar da var
yani tüm bunların içinde imkansız ifadesi kullanmak bana mantıklı gelmedi. eminim milyonlarca seçmene de mantıklı gelmiyordur. mantıklı gelse kimse sandığını beklemek zorunda kalmazdı zaten.
önceki seçimlerde gördük. o kadar emin olmanız garip.
Türk'e imkansız de sonra otur izle diye bir söz var. Biz her sistemin açığını buluyoruz. Her partiden vekilin desteklediği kameralı sistem için önergeler verilmiş neden sizce? %100 korunak bir sistem olduğu için olabilir mi?
Ben sandık kurulu başkanı olarak görevlendirildim. Hükümete muhalifi biriyim. Seçim sürecinde yer alan birisi olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; Sandık başlarında hile yapılması imkansız. Sistemin o aşaması çok sağlıklı işliyor. Ben 20 yıllık öğretmenim. Sabah 7 de diğer üyelerle birlikte ant içerek göreve başladık. Her süreci CHP, MHP, AKP,İP ve memur üye ayrıca izleyen müşahitler ile birlikte gerçekleştirdik. Kimse çirkeflik yapmadı ve tek itiraz olmaksızın sayımı bitirdik. Sonuçları tüm isteyenlere verdik. Tüm partiler aldılar. Torbayı gece 22:30 gibi polis eşliğinde ilçe seçim kuruluna götürdüm. 3.5 saat ayakta sıra bekleyerek teslim ettik. Teslim alanlar sonuçları gözümüzün önünde işledi. Bize de sonuç kağıdı verdiler. Şimdi de istediğimiz zaman sistemden sonuca bakabiliyoruz. Bu süreç çok sağlıklı işliyor.
Kimlerin oy kullanacağı, yurtdışı oyların kullanımında sorun varsa bilmiyorum. Ama onların sayımında da sorun olamaz.