ben bir kamerayı odaya koydurup canlı yayın açtıramadım hocam siz 10 20 veri güvenlik uzmanı koydurdunuz

biyometrik imza ile oy sistemi konusuna hiç girmedim çünkü bu konular çok tartışıldı. Ülkemizde teknolojiye güven yok. Herkes manuel ve analog oy kullanmak istiyor. Azınlık teknolojiden yana. Onlar da işin temelini biliyor. Eskiler inanıyor ki: oy sandıklarımızı pusulalarımızı gözümüzle görüyoruz ve bunu elimize alabiliyoruz, koruyabiliyoruz, takip edebiliyoruz. Ama dijitalde bu böyle olmuyor. Güvenmiyorlar neticesinde.

Ben de mevcut sisteme yama yapmaya çalışıyorum açıkçası. Yoksa ehliyet sınavı gibi tabletten yapılsın. Oylar direkt canlı olarak sayılır fakat bu sırada oyun doğru haneye yazıldığını kontrol eden mekanizmaya kim karar verecek? bunun yeterliliğini vatandaşlar nasıl gözlemleyecek? 1 kamerayı çok gören zihniyet sizce bu yapıyı nasıl mantıklı bulacak? Ben de isterim teknolojinin daha çok dahil edilmesini ama maalesef seçmenin durumu belli.
gencbeyin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kamera koyacağına biyometrik kimlik ve elektronik oylama sistemine geçersin. atm gibi kimliği takar, oyunu verir geçersin. ne sayım olur ne tutanak. ille de hile olmasın isteniyorsa her parti sisteme, 10-20 veri güvenliği uzmanı koysun. ne sayım olur, ne mühür. 17.01'de sonuçlar net ve kesin açıklanır.