Kargolar bedava yola çıkmıuyor malesef arkadaşınızın annesi kesinlikle haklı yasal olarak ama ürünü alıyorsun paketleniyor kargoya veriliyor ve sonra vazgeçiyorsun ne kadar etik olduğu tartışmalı.
Özellikle bu başlık :
"Daha sonra gereksiz harcama yaptıklarını düşünüp alışverişten cayıyorlar. "
Neden sizin hesap bilmemezliğinizin suçunu başkası çeksin?
Eleman çalışıyor paket yapıyor kargo ücreti ödeniyor stokda ürün yoksa alınıyor gibi bir sürü değişken var.
Ürün hasarlı olabilir veya bedeni olmaz tamam.
Bilmiyorum bana çok etik gelmedi bu davranış.
ya adam "yasal olarak haklı" demiş, "etik olma durumu" tartışılmalı demiş

bunda anlaşılmayacak ve bu kadar karşı çıkılacak ne var.
karşı bir fikre bu kadar duyarsız ve tahammülsüzseniz, tartışmaya açık değilseniz siz de konu açmayın bir zahmet. ha açıyorsanız da tartışılır herkes sizinle aynı düşünmek zorunda değil .
ben bu arkadaşa katılıyorum, yasalar da ezeli ve ebedi değil, hatalı olabilir, değişebilir. kaldı ki eticaret artık çok yaygınlaşıyor ve bir yerde buna bir önlem getirilebilir. benim de çevremde çok fazla tip var, amacı almak değil hobi olsun diye deneyip deneyip iade ediyor ürünü, bu yasal olarak hakkı olabilir ancak o hak verilirken o niyetle verilmiyor, bu şekilde karşı tarafı keyfe keder maddi manevi zarara ugratmak da bence ahlaksızlıktır.
Senin canın öyle istiyor diye adam neden cebinden zarar ediyor, tamam ticaret bu riski kabl ediyrosun o dükkanı açarken, yasaları kabul ederken ok. ama dükkan sahibinin riski kabullenmesi, yasal olarak sorumlu olması, alıcının keyfi davranışınn da hatalı ve etik dışı oldugunu değiştirmez. Bunu dile getirmek de duyar kasmak değildir, yasalar da böyle böyle iyileşir.