Şartlara uyum sağlayıp işimize bakmak en akılcı yol.
2018 yılında kur patladığından beri insanlar bu krizde iş yapılmaz, öyle olmaz böyle olmaz diye diye beklediler.
Bu tür duraksamalarla vakit kaybetmeyip işine odaklanan kişiler normalde kazanacakları paranın belki 10 katına ulaştılar.
Savaşın bitmediği Suriye'de bile ticaret devam ediyor. İnsanın olduğu her yerde ticaret/iş vardır.
Ben twitter'da iş icabı tweetleri tararken Suriye'den twitter kullanıcılarına denk geliyorum. İş kovalıyorlar, bazen ödeme yapacakaları kanallar savaş sebebiyle mevcut olmadığı için kripto ödeme vs. soruyorlar karşılarındaki kişilere.
Arkadaşlar bu adamlar bile havlu atmamış siz ne yapıyorsunuz ya?
Eski mesajlarıma bakın uzun süredir(yıllardır) siyasi söylemlerden uzak dururum. İşime bakarım.
Zamanında ben de siyasi kavgalar ettim. Ne halta yaradı ? Hiç.
Bunu, mesajımı siyasi algılanıp bana sarmayın diye açıkça belirtmek durumundayım.
Kaçınız canınız et çektiğinde fiyatına aldırmadan kasaptan bileğiniz kalındığında biftek alıp pişirecek durumdasınız?
Bu soruyu şöyle çevirin:
Gencim. Maddi durumum berbat. Ömrümün altın çağlarında et yemekte zorlanıyorum.
Ben en kısa sürede nasıl fiyatına bakmadan, ekmekle katık etmeye uğraşmadan löp et yerim?
A) Siyasilerden medet umarım. İstediğim parti iktidara gelir bir kaç sene toparlamaya çalışır falan filan. (Yirmili yaşlar gider, otuzlu yaşlar gelir)
B) Mevcut şartları değerlendiririm. Tüm zorluklara rağmen iğne deliğinden bile olsa iş yapacağım alana girer hayat şartlarımı iyileştirmeye bakarım.
Sizce hangisi daha mantıklı?
Şartlara uyum sağlayın arkadaşlar.
Uyum sağlayanlar ayakta kalacak.
Ağlayanlar, sızlananlar değil.
baştan sonra dikkatle okudum hocam. tam olarak düşüncelerime tercüman olmuşsunuz teşekkür ederim
özellikle internetin varlığıyla beraber sürüsüyle fırsat önümüze serilmişken hala bundan farklı kişi veya kurumlardan medet ummayı anlamsız buluyorum.
sizinde belirttiğiniz gibi arzuladığımız hayat için aradığımız refah internetteki imkanlarla rahatlıkla sağlanabilir. başka kurtarıcı aramaya gerek yok