Ferdolans adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam inşallah gidebilirsin

Bunu bi araştırayım o kadar para sıkıntı değil bulunur, teşekkürler hocam

Menajerlik olarak düşünüyorum veya iktisat, hocam

Hocam neyin mücadelesi pardon ? Bu saatten sonra ben Türkiye için bir şey yapmak istemiyorum, orada başarırım, ben türküm derim, oranın evladıyım derin öyle gururlandırırım.
Baştakiler mücadele etmiyor sıkıntıyla ben ettiğimi ettim, hiçbir şey olmadı, benim yerime başkaları etsin hocam, çok net kararım ben ülkeyi değiştirmeye çalışamam artık, genç yaşta bunları düşüneceğime giderim başka yerde garson olurum yine de refah yaşarım.
+ ek olarak hocam merak etmeyin, Avrupa medeni yer, şuana kadar Avrupadaki Türklerden başka hiçbir yabancı öyle bir şey dediğini görmedim, bu dediğinizi kendisi Tr ye dönmeyip suçu size atmaya çalışan Türkler söyler. Umarım Türkiye’ye güzel şeyler katarsınız, ben yolcuyum.
"benim yerime başkaları mücadele etsin" dedikten sonra zaten soracak başka birşey yok aslında. türkiyedeki mülteciler de aynı şeyi söylüyor mesela. savaşı tek ben mi durduracağım diye çıkıp geliyor. Emin ol gerçelten istersen tek başına bile bişeyler değişir.

ne isim, ne kurum, ne şehir bilgisi vereceğim ama geçen sene xx kurumunda (büyük bir şirket) yapılan bi saçmalığı biliyordum. özetle bir çalışan işe gelmeden yıllarca çalışmış, üstüne üstlük illegal işleri var. bu adam ve bunları kollayanlar var. 4 ay boyunca sırf bu yüzden her ajansa, her haber sitesine günlerce yazdım. ben kendim haberlerini yaptım. yetmedi web site açıp duyurdum. makaleler yazdım, belediye başkanlarına yazdım. 4 ay boyunca aralıksız uğraştım. sonra o kişi de, onu kollayan da kovuldu. ben bunu tek başıma yaptım. ha yapma sebebim ülkeyi düzeltmek değildi o ayrı, canımı yakmıştı o kişi, o sebep oldu. velhasıl 1 kişi bu şekilde yapabiliyorsa, herkes bir konu için böyle çabalasa sence birşeyler değişmez mi? ama niye uğraşasın değil mi. bize ne sonuçta. kaçar giderim yurtdışına, tuvalet temizlerim. ülkede sığıntı gibi yaşar, türklerin suriyelilere yaptığı muameleyi görürüm ama umrumda olmaz.

o suriyeliler afganlar da suriyenin evladıyım diyor, suriyeliyim diyor. ama başkası savaşsın ben türkiyede rahatım diyor. hiç bir fark göremiyorum. umarım yurtdışına gidersin ve hayatın kurtulur. ama türk olmakla övünmen hoşuma gitmez benim. bence sende bununla gururlanma. türklük bu değil çünkü. saygılar.