Bakın bir tez atıyorsunuz nedenini sordugumda bir iddiada bulunuyorsunuz bu iddianın olup olmadığını sordugumda ise çok mu önemli diyorsunuz. spekülasyon yapılmasın ortada bir seçim sistemi var sorunsuz işlemesi için tek gereken tüm partilerin sandıklarına sahip çıkması bu kadar
1. Tezimin bir dayanağı var. Dayanağı da aşağıdaki olaylara bakılarak anlaşılabilir. İnkar edemeyeceğin bir şiddet unsuru var. Ayrıca seçimleri sayamayan bir YSK var.
2. Her sene iktidarın oy oranına göre veri manipülasyonu yapılıyor. Bunun sebebi de şeffaflık ilkesinin olmaması.
3. Kamera takmak bu kadar zor değil zira ÖSYM de kameralı sistem zaten var.
4. Seçim görevlileri de satın alınabiliyor. Bugün benim oyuma ben sahip çıkıyorum. Devletin hizmet kapsamında değil mi oy güvenliği? sosyal medyada her yerde oy pusulalarına mühür basılıyor. A parti B parti olması önemli değil. Bu şaibelerin ortadan kaldırılması gerekir. Buna bir öneri sunmak ve sonuçtan keyifle memnun olmak arasında zihniyet farkı var. Ve bu zihniyet seçim sonuçlarından görüldüğü ve bu konudaki katılımdan görüldüğü üzere her 2 kişiden biri böyle düşünüyor.
Yani ortadaki önerinin detayları tartışılır. Fakat hiç gerek yok, bu böyle çok güzel demek ancak işine yarayanın kuracağı bir cümle. Bir gün bunu idrak ettiğinizde sizin de oyunuz çalınmış gibi hissedersiniz ve eleştirmeye başlarsınız.