Merhabalar,
paket kaybı bambaşka bir şey. Belirttiğiniz tüm değerler kötü olsa ve bir şekilde mükemmel hale getirilse 3ms oynamaz.
Burada önemli olan pop noktaları ve mesafeler tamamen. wifi 5 ghz ile de kablolu arasında da 2ms oynar. Onlar ayrı teferruatlar.
Fiber altyapıda bile, sadece modem değişikliğiyle ping düşümü sağlamış biri olarak(üstelik araya GPON cihazı konmasına rağmen) ve onlarca farklı modem-operatör kombinasyonu denemiş(ve tunelamış) biri olarak görüşüm sağlam bir modem ve altyapıyla uyumlu bir yazılımın pingde düşüş sağlayacağıdır. Bunun için kablolama veya altyapı kapasitesinden kaynaklı SNR değeri anormalliği olmaması ve CRC değerlerinin 0'a en yakın seviyede olması da bağlantıyı stabil tutup pingi de düşürebilir.
Bu benim tecrübem, PoP noktaları hoplar tabi ki pingi de etkiler hat kalitesini de ama son kullanıcı taraflı yavaş işlem sağlayan cihazlar da mevcut ve konu sahibi bu konuda elde edebileceği maksimum çözümü istiyor.