Bir çok kafadaki yahudi kökenli markanın ana tedarikçisiyim. Net olarak öğrendiklerimin başında herkesin kazanmasını sağlamaları var. Bana aynı işi yarı parasına yaptırmaya çalışmıyor, benle beraber sende büyümelisin ki ileri dönemde yeni bir tedarikçi yetiştirmek zorunda kalmayayım ben diyor. Söylediği tarihi asla geçirmiyor ödemede. Yılda tek bir sefer toplantı yapıyoruz ve o toplantıda kararlaştırdığımız fiyatlar 1 sene geçerli oluyor, malumunuz geçen sene dolar fırladı uçtu ve o dönemde yahudi dediki bana "senin ülkende problemli bir ekonomi var döviz kurlarına göre yeni güncel fiyat listemiz bu olsun." dedi. Yani kendi kendine zam yaptı, yapmasa tek bir kelime etmeye hakkım yoktu sözleşmemize göre.
Tüm bu yazdıklarıma karşılık olarak ise aynı hassasiyeti benden istiyorlar. Söylediğin tarihte işini bitir. Yaptığın işle ilgili bir sorun olduğunda arkasında dur.
Yaptıkları aslında ticari başarı değil tam anlamıyla insani iyi duygularla yola çıkıyorlar paranın verdiği güçle de devam ediyorlar.
Bir bakıyorum
bir tarafta her cumartesi yapacağım tahsilatı çoğu zaman tırtıklaya tırtıklaya hafta içi avans çektiğim için ödeme gününde ayrıca ek avans ödeme aldığım Yahudi müşterilerime..
Diğer tarafta bırak haftalık tahsilatı, önceki haftalardan kalanlar için bile sonra gel diye (her hafta aynı terane) yolladıkşarı için işininde seninde diye isyan ettirip tahsilat defterini bana yere fırlattıran bizimkilere..
Arada maslesef çok fark vardı..