Şimdi arkadaşlar sadece Paypal gitmiş olsa haklısınız derdim de Paypal benzeri bütün sistemler teker teker kaçtılar ülkeden.. Bırakın bu Türkiye'de yeterli müşteri yok o yatırıma değmez ayaklarını felan Türkiye'de de çok ciddi kullanımı vardı. Bakın aradan yıllar yıllar geçti forumun ilgili bölümünde hala bu gibi sistemlere olan rağbeti görmek hiç zor değil.. Paypal btc değil kara para, kaçakçılık vs için kullanılsın zaten oldukça güçlü kurallarla korunan bir yapısı var. Kullanmaya kullanmaya unuttunuz belki ama gelen ödemeler birazcık yüksek meblada olunca kaynağını sorgular, kanıt ister vs..

Avrupa'nın birçok yerinde sunucusu var Türkiye isteyince niye yok olayına gelecek olursak bu da gerçeği yansıtmıyor. Paypal'ın sadece Scottsdale, Arizona ve San Jose, California'da data sunucuları var. Öyle Avrupa'nın her yerinde data sunucusu felan yok. Maksimum hızlı trafik için kullanılan CDN'ler olabilir ama data sunucusu yok..

Artı ülke sevmek doğru yanlış her şeyi şakşaklamakla olmaz. Sıradan bir grafik tasarımcı olarak ben bile Paypal aktifken her ay ülkeye en az 500-1000 USD arası dolar girişi yapıyordum. Benim gibi irili ufaklı tonlarca insan vardı..

2016'dan bugüne Türkiye'nin kaybettiği para 10 milyar doların üstünde..

Fanatizm iyi bir şey değildir arkadaşlar.. Teknoloji'nin göbeğindesiniz bu kadar kara düşünmeyin..