Her yerde siyaset konularına denk geliyoruz. Maalesef ki bu konular devam eder. Zira seneye de yerel seçimler var. Siyaset konuları bitse, ekonomi konuları başlar.
Çünkü biz millet olarak her birimiz kendimizi siyaset bilimi okumuş ekonomi mezunu olarak görüyoruz.
Siyasi dönemler başladığında sosyal medyaya bile ara veriyorum. R10'da ticaret forumu olmasına rağmen bu tip konular açılıyor. Engel olmak elbette mümkün değil.

Sadece şu unutulmaması gerekiyor: her birimiz birbirimizle bir komşu yada ticareti olan / olacak insanlarız. Filler tepişirken, çimler ezilir. Karşımızdakinin tekrar yüzüne bakacağımızdan kırıcı olmamak gerekir. İşin üzücü yanı ise herkes holigan gibi taraf tutuyor. Karşısındaki kırılır mı? Üzülür mü? Haklı mı? Haksız mı? düşünmüyor. Bu da bencilliği girer.

40 yaşındayım. Ne bir siyasi partiyi tuttum ne de tutarım, ne yorum yaptım ne de karşımdaki insanları kırdım. Özellikle seçim dönemlerinde biraz hassasiyet arkadaşlar. Yarın yüz yüze bakacağınız insan da bu toprakların insanı. Bunu unutmayın. Fikir ayrılığınız olabilir fakat gönül ayrılığınız olmasın.