Bir arkadaş anlatmış fakat tam anlaşılmamış.
Bankaların makas aralığını arttırması kurun o fiyata geldiği anlamına gelmiyor, burada amaç bankanın olası kur artışlarında ucuza döviz satmış olup zarar etmemesidir. ( Bu döviz bürolarında da geçerlidir, o firma da haklı olarak kendini korumak isteyecektir)
Yani aslında o fiyata dolar yoktur. USDT konusuna gelince küresel piyasalarda btc düşüşü sonrası geçiş oldu haliyle parite %10 civarı yüksek. Bu fiyatların çok şişkin olduğunu ve mevcut kurdan bağımsız olarak yükseldiğini düşünüyorum. Mevcut durumlarda stabil zamanda olması gereken usdt döviz kuru 20.8-21.2 arası olduğunu düşünüyorum.
2 gün evvel döviz ödemem vardı. Enpara kartımla yaptım 20.77 üzerinden hesapladı. Bugün de kalan kısmı yaptım ki keşke dün bitirseymişim, 22 den hesapladılar, fakat bu seferki makas farkındandı. Normal bir günde bu farkla olmaz. Çünkü mb kuru tamamen çok yakın ve hemen hemen aynı idi. Alacağı max 21 olmalıydı Dediğim gibi özellikle usdt ye çok takılmayın. Globale göre şekillenir, bizim yerel vatandaş istediği kadar alsın, birkaç milyar usdt basımına bakar , tavan arzla duman ederler. İleri ki zamanda da piyasadan meyvesini alınca geri usdt’yi yakarlar.