Forumda özellikle editörlerde gördüğüm sorunlardan birisi bir anahtar kelimeyi cümle içinde zorla geçirmeye çalışmaları.

Yaptığınız en büyük hatalardan birisi artık maalesef ki bu.
Çünkü Google artık anahtar kelime / içerik oranı tarzında bir metriğe göre değerlendirme yapmıyor.
Bir içeriği ne kadar doğru, düzgün, kullanıcının faydasına olacak şekilde anlattığınıza bakıyor.

Arama sonuçlarında yapacağınız rakip analizlerinde de bunu fark edebilirsiniz.

Sırf bu sebepten dolayı bir editörle çalışırken anahtar kelime vermiyorum ki kendisini o anahtar kelimeyi geçirmek zorunda hissetmesin.
Akışına bırakarak belirli kurallar çerçevesinde yazılmasını istiyorum.

Bir makaleyi yazarken ilk hedefiniz anahtar kelimeyi geçirmek değil, karşı tarafa en doğru, kapsamlı şekilde içeriği sunmak olmalı.
Harici olarak LSI mantığı uygulamaları yada voice SEO kavramlarını da makalelerinize entegre etmeniz faydanıza olacaktır.

Zaten doğal akışına göre yazılan makalelerin çoğunda LSI ve voice SEO uyumu büyük oranda olmuş oluyor gözlemlediğim kadarıyla.
Bunlara ücretsiz eğitimimizde de değindik fakat gene de harici olarak burada üstünden geçmek istedim.

Özet geçmek gerekirse, bir makale yazarken anahtar kelimeyi az geçirdim daha çok geçireyim demekten ziyade içeriği ne kadar doğru, kapsamlı ve düzgün anlattım buna odaklanın.
Tabii buna özgünlük, farklılık, EAT vs. vs. gibi konuları sayarsak içinden çıkamayız.

İyi forumlar dilerim, esen kalın