ONS cinsinden Altın 2013-2020 arası bi kar getirmedi hocam. Daha yeni yeni 2.000 üstünü görmesiyle Avrupalı ve Amerikalı birisi için karlı olmaya başladı.
TL bazında gramı en iyi 900-1200 arası toplamaktı şahsen ben öyle yaptım. Kasım ve ocak arasında topladım hep buralardan tekrar maliyetlenmem.
Türkiye'de ise düğün sezon açılmasıyla bile altın artacağını sanan bir kitlemiz var. Toplasan komple düğün sezonunu, altının dünya üzerindeki günlük işlem hacmini yakalamaz
Ancak mevcut hükümetin ekonomik yönetim şekli ve basiretsiz politikaları sayesinde yıllardır süre gelen Türk lirasının pul olmasıyla Altın içerdeki yatırımcısına döviz bazında hep kazandırdı.
Önümüzde ki süreçte doların bugünden daha yüksek seviyede olacağı aşikar. Şu an akıl almaz baskılar ve piyasadan farklı 2 kur ile gidiyor zaten.
Ama ons noktasında tekrar 2.000 li seviyelerin altına gelirse aldığınız maliyetlere çekilebilir.
Kısacası altın yatırımı yapacaksanız ONS üzerinden hesap edin. $ Kur buradan bi %25-30 daha yapma ihtimali var. Emlak , gıda , araç piyasası çoktan fiyatladı zaten.