Normalde “anlattığım konularda bunlar benim rakibim olacak kadar bilgili değiller” diyip diğer sitelere hiç bakmazdım. Birçok içeriği benden çalıp değiştirmişlerdi çünkü, sitemi kapatınca onlar kaldı ortada.. Neyse biraz önce anahtar kelime incelemesi yaparken başka sitelere girip bakayım dedim. Google’ın haklı olduğunu görüp gülmeye başladım. Zorlama olarak anahtar kelime kullanmazdım ama yine de kullanırdım. Gördüğüm şey şu;

anahtar kelime:…nedir
1. sıraki sadece h1 de kullanmış.
2. sıradaki h1 ve 2 tane alt başlığında kullanmış (3 tane)
3. sıradaki başlık ve cümle içinde kullanmış (5 tane)

bu böyle gidiyor. Sadece nedir değil, nasıl yapılır ve farklı şekillerde de aratma yaptığımda bununla karşılaştım. Meta açıklamasında da anahtar kelime yoktu. …. var ama nedir, nasıl yapılır falan yoktu. SEO konusunda araştırma yaparken çoğunlukla yazının ilk cümlelerinde anahtar kelimenin geçmesi, yazıya oranı vs. birçok şeyden bahsedilirdi. Çoğu zamanda Google ne diyorsa tersini yapın denirdi. E adamlar söyledikleri gibi sıralıyormuş zaten biz işi neden zorlaştırdık ki bu kadar. Blog için söylüyorum bunu.

Hazır konu açmışken şunu da belirteyim site yeniyse çok uzun makaleler yazmamak gerekiyor, yeterli düzeyde taranıp sıralamada yükselmiyor. En azından bende öyle oldu, aklınızda bulunsun. Kendime yetecek kadar SEO öğrenmiştim, şimdi de bunları unutup eskisi gibi SEO’yu düşünmeden içimden geldiği gibi yazmak için gayret göstereceğim (:

Not: Bende biliyorum SEO tek bir şeyden ibaret değil, birçok parçadan oluşuyor. Yine de bazı parçaların gereksiz olduğunu düşünüyorum. Sonuçta bu SEO değil, SEO uyumlu makale konusu. E doğal olarak o da boş bir şeymiş.