Konu
İpucu
SEO'nun En Becerilemeyen Taktiği
11-05-2023, 20:19:24
Gelistirici
En iyisi sanırım
Çalışma yaptığım websitelerinde özellikle müşterilerde, şirketlerde ve kuruluşlarda en sık gördüğüm durumlardan birisi
beklemek
.
Beklemek öyle bir şey ki becerebilenin sitesini şahlandırırken beceremeyenin sitesini çöp etmesine sebep olabiliyor.
Genellikle "sitem neden yükselmiyor", "hala gerideyiz ne yapmamız lazım" tarzında şeyler yüzünden site sahipleri anlık yanlış kararlar alabiliyorlar.
Çoğu kişide gördüğüm bu tarz durumlarda strese kapılıp yükseliş garantisi veren spam backlink paketlerinden almaları oluyor.
Bunu tabii ki anlayabiliyorum benzer duyguları zamanında bende yaşadım.
Fakat SEO çalışmaları yapıyorsanız Roma'nın bir günde kurulmadığını unutmayın.
SEO çalışmaları uzun bir süreçtir ve projelerin genelinde 4-6 ay sonra güzel performanslar alınmaya başlar.
Eğer ki bir SEO danışmanıyla çalışıyorsanız onu bu konuda darlamayın çünkü elini atıp sıralamayı yukarı taşıma imkanı bulunmuyor.
Tabii bunun yöntemleri var fakat o sıralamada ne kadar uzun süre kalacağı mühim.
SEO'nun temeline inip bunun neden bu kadar sürdüğünü, süreci vs. anlatmanın gerekli olmadığını düşünüyorum.
Günün sonunda bazen SEO'da yapmanız gereken tek şey beklemek olabilir bunu unutmayın.
Bir dostum var etiketlersem kızabilir ama ne zaman bir web sitesini "bu site artık hitlenmiyor duraksadı, para lazım" diyerek satsa birkaç ay sonra siteye hiçbir çalışma yapılmadan trafiğinin 2-3 katı arttığını görüyor.
Ve doğal olarak keşke satmasaydım diye telefonda bana bişeyler söylüyor.
İç dökmekle beraber sizi bilgilendirmek istedim.
İyi forumlar dilerim, esen kalın