Azdan az, çoktan çok gider. İyi tarafından bakın. Elinize ileride daha çok para geçmesi muhtemelen ve siz bu parayı saçma şekilde kullanacaktınız. Çok pahalı ama bir o kadar da değerli bir ders olduğunu düşünüp bıraktım diyin. Kendinize reset atın.
İnsanların beyni, onları rahat yaşatmak için programlı olduğu için konfor ortamına kolay parayı elde etmek ister. Bir de bu yolda yaşanan duygular da beyin de dopamin extrenizi yükseltir. İhtiyaçlar karşılanmazsa da yoksunluk ve acı çekersiniz. Dolayısıyla aklınıza türlü kötü fikirler uğrar. İradesiz ve sefil bir halde olduğunuzu kabul edip sabah kalktığınızda sanki geçmiş hiç yaşanmamış gibi düşünün. Şuandan itibaren bile bu tür alışkanlıklarınızı bırakırsanız, akranlarınızdan ve gelecekte bunu yapacak, saf olduğunu düşündüğüm insanlardan çok daha üstün olursunuz. Çünkü kendileri zaten bununla uyuşturuldu, kaybı kabullenmedi ve borcu borçla kapatmaktan daha kötüsü olan yatırdığımı geri alacağım diye daha çok kaybetti. Kendisine yalan yeminler etti harcadığımı geri alırsam bir daha oynamam diye. Alkol den ve ottan daha zararlı kumar. Çünkü ulaşması aşırı kolay ve bir tokluk da hissettirmiyor.
Bırakmak için teknolojiden uzaklaşın, bu kadar basit. Gidin kütüphanede işlerinizi yapın. Böylece kumar sitelerine de giremezsiniz ve kendiniz için harika bir alışkanlık edinim sosyalleşmiş bile olursunuz.
Sizin gibi başarılı ve hırslı bir insan böyle davrandıkça diğer herkes sizden daha üstün hale geliyor, bunu siz sağlıyorsunuz. Kendiniz için faydalı olmayan her şey adına bu şekilde düşünün. Oturduğum yerde şuan sizden daha çok param var, en azından -100 de değilim ve öyle olsam bile bu kötü alışkanlığa devam etmek yerine hızlıca ödeyip bu yarışa tekrar dahil olurum. Size de tavsiyem biraz silkinin ve kendinize gelin. Ya da gelmeyin, bu herkesin işine gelir.
Biraz kırıcı olmuş olabilirim ama sizlere bunu çevrenizdekiler söylemez, çünkü yarıştasınız unutmayın. Belki kendiniz de farkındasınız ama biraz da ben kırayım belki acı acıyı söker. Okurken utanıp, kendinize çeki düzen vermeniz dileğiyle. Bu arada ben kim oluyorum ki

İnsanlar para kazanmaya başladığında bir bardak buzlu viski ile kendini şımartmak yerine veya ailesini, çevresini yemeğe çıkartmak yerine neden kumar oynar anlamam da zaten

Neyse kazanmaya başlayalım bizde anlarız belki