Kardeşim 2 tane evladım var emin ol baba olunca anlarsın. Baban bir kıyafete 500 TL vermeyi çok görmüş olabilir ancak araba için 100 bin tl yatırım der hiç sorun etmez. O parayı sende isteseydin sana da verirdi bundan emin olabilirsin.
Sana durumu şöyle anlatayım. İlk oğlum oldu ve 10 aylıkken 2. çocuğumuzun haberini aldık ( sürpriz oldu ) Haberi alınca üzüldük Allah affetsin . '' Üzülmemizin tek sebebi 10 aylık evladımız var acaba mert'e haksızlık olur mu birini birinden daha çok seversek ne olur . Kesin merti daha çok sevicez yeni geleni o kadar sevemeyeceğiz '' Böyle saçma sapan eşimle aynı düşüncelere girdik. Ancak Allah şahit 2. evladımız Mete Han doğduğu andan itibaren inanılmaz bir duygudur 2 evladımız da bire bir aynı hiç bir farkı yok. Hani derler ya hangi evladını daha çok seviyorsun diye vallahi farkı yok inanılmaz bir duygu. Allah buna göre sevgi veriyor ve öldürseler de ayırım yapamazsın.
Babanın sana kızmasında sana öfkelenmesinde ki en büyük sebep oğlum nasıl olurda benim evlatlarım arasında ayırım yaptığımı düşünür. Birini birinden daha çok sevdiğimi düşünür bana böyle tepki verir diyedir . Babalık çok farklı bir mevzu bazen ona olan sevgini gösteremesen de '' nasıl onu daha az sevdiğimi düşünür '' diye sana kızarak bağırarak sinirlenerek bu tepkisini dile getirir. Sana tavsiyem hemen git babandan özür dile hata yaptığını söyle. Bak gerçekten de söylüyorum Baba olunca evlat sevgisinin nasıl bir duygu olduğunu onlar için neler yapabileceğini bi görsen şuan babana gık diyemezsin. ( Bende babama çok kızıyorum daha geçen hafta kızdım ) ama biliyorum babamın evlatları için neler yapacağını. Bu yüzden boş ver kusura bakma baba öyle demek istemedim demelisin.
Herkese merhabalar öncelikle vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim. Ben 21 yaşında üniversite öğrencisi bir insanım bugün babamla kötü bir şekilde kavga ettik ve içimi dökecek kimsem olmadığı için bende buraya sizlere anlatmak ve tavsiyelerinizi almak istedim.
Konuya gelecek olursak babam benim ortanca abim için bugün araba bakıyordu ve bir arabada karar kırdılar pazarlık edildi vs. babam abime 100bin tl gibi para verecek bende bunu duyunca daha öncekilerle beraber içimde birikmiş olanların etkisiyle babama dedimki ben bir sweet alacağım zaman senden 500 tl istedim bana çok harcıyorsun şöyle böyle diye bir sürü laf ettin dedim. Babam bunu duyunca sinirlendi bana derdin ne felan diye sormaya başladı bende derdimi anlattım böyle böyle dedin bana zamanında dedim zoruma gitti, şimdi oğluna 100bin tl para veriyorsun sesin çıkmıyor bana niye o zaman laf ettin dedim. Sonra sinirlendi bana bağırmaya başladı bende karşılık verdim tabi sesimi yükseltmedim hakaret etmedim sakince sadece dedimki bana laf ediyorken ona niye laf etmiyorsun dedim. Ardından babam bana neyinizi eksik ettim felan dedi vs. konu uzadıkça madem öyle s**tir ol git çalış paranı kazan babana muhtaç olma dedi hakaret etti defol git vs. dedi ben yine sakince bir şey demedim sesimi yükseltmedim. Baya daha laflar etti vs. konu bitti
Şimdi kendi derdimi açıklayayım dostlar neden böyle davrandım babam 57 yaşında bir adam devlet memuru hala çalışıyor, eyvallah hakkını hiçbir zaman inkar etmedim onun gibisi gelmez dünyaya. Lakin benim zoruma giden 500 tl istediğim zaman bana bir ton laf ederken abime bir şey dememesi. Kaldı ki bu tek şey değil. Abimde devlet memuru parasını kazanıyor buna rağmen abimin telefonunu aldı, bedelli askerlik parasını ödedi, abim evlendi düğünün masraflarının yarısını normalde karşı taraf öder ama karşı taraf bunu yapmadı annem karşı tarafla sözlü münakaşa yaşadı babam yine orda oğlan benim kız benim dedi düğünü yaptı, abimin ev eşyalarını aldı, altınını taktı düğün masrafını yapmasını rağmen takılan altınları almadı gitti yine ona verdi, yetmedi her seferinde 600km gidiş 600km geliş olmak üzere her seferinde özel arabasıyla evine bıraktı, oda yetmedi şimdide arabasını alıyor evi demiyorum bile zaten o var. Bunlar önemli değil oğludur benimde abimdir eyvallah yapacak ama zoruma giden şey benim 500tl isteyip bana laf ederken tüm bunları yapmasına rağmen ona tek kelime etmemesi. Bende onun oğluyum. Üniversite sınavına 3 yıl boyunca hazırlandım tabire caizse kesirli sayı sorularını bile çözemezken sırf babam gururlansın diye 3 yılımı masa başında harcadım 3 yılımı ders videosu izleyerek geçirdim hiçbir şey bilmiyorken üniversite sınavında 12.000 sıralama yaptım hukuk fakültesini kazandım bu 3 yılın ardından kendime biraz alışveriş yapayım dedim sadece 500tl istedim diye bana laf etmesi çok zoruma gittiki hala unutmadım onu. Umarım ekonomik özgürlüğümü elime alırım ortaoğretim kpss sınavına girdim 90puan aldım şükür adalet bakanlığı alımlarına başvurdum umarım atanırımda babama bile muhtaç olmam. Tekrardan vaktinizi aldığım için hakkınızı helal edin