Merhaba, Başımda bir bela var akıl isteyecektim arkadaşlar.
bilançomu düzenli olarak takşp ediyordum. Muhasebecimin elemanlarıda fazlaca içerde olduğuma dair rakam veriyordu. Fakat bu sene mart ayında bana 45.000₺ gelir vergisi çıkarmışlar.
Normalde anlaşmamız vergi çıkacaksa bana bilgi verileceği ve hemen benim teslim etmediğim varsa gider faturalarımı ona teslim etmemdi.
tabi ben şahsıma vergi çıktığını yeni öğrendim. Musahebecim çözüm olarak 2022 yılında satın almış olduğum bir aracı bir dilekçe ile gider (amortisman yada tam bilmiyorum) gösterebileceğini söyledi .
Sorum şu bu mumkun mu ve surec nasıl işler yardımcı olanlardan son derece teşekkür ederim
Merhaba;
Düzeltmenize ilişkin süreç şu şekilde işler.
Vergi tahakkuk kesilmiş ödemelerde, sizin durumunuz buna örnek , sonradan vergiyi düşüren işlemlere vergi dairesinin olaya bakış açısı net.
"Bu duruma neden olan olay ile ilgili inceleme başlatılmasıdır."
İşlem 2022 yılını ilgilendirdiğinden ilgili gelir düşürücü işlemlere ilişkin kayıtlar incelemeye alınır. Ayrıca büyük bir ihtimal 2022 yılı incelemeye sevk edilebilir.
Konunuzu ait işlemler doğru ise verginiz giderler düşüldükten sonra tekrar hesaplanır.
Saygılar.