Fsolitary adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bende asitli içecekler sorun yaratıyor fakat sirke yaratmıyor hatta rahatlatıyor gibi yanlış mi düşünüp rahat yiyorum acaba
Sirkede ki asit diğerlerinde yok hocam. Turşu, turşu suyu reflünün en büyük düşmanı. Ama tabii neyle yediğinize de bağlı. Çorbaya falan döküp yiyince fazla etki etmeyebilir ama salataya döktüğünüz de daha çok hissedersiniz.

ReklamHosting adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bendede aynı sorun var kullanmadığım şey kalmadı ama bir çözüm buldum gastrit ve reflü için inanılmaz acılar bulup yiyorum sarımsak ve deli gibi pul biber günde 4 5 tane rennie içen adamdım. 3 Aydır tek rennie yutmadım bas acıyı tutuşsun helikobakterler yansın içeride
Helikobakter pilori ile reflü birbirinden ayrı şeyler hocam. Her helikobakter pilorisi olan reflü olmayabiliyor. Acı acıyı söker hesabı gibi düşünüyorsunuz belki ama başkasında ciddi rahatsızlık yapabilir. Dikkatli olmak lazım.

OziyWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende aslında sarımsak yutmustum bı ara ama sonrası kötü olmuştu 😁
Abim de bir ara sarımsak yedi o zamandan beri reflüsü olmayan adam reflü oldu.

T1mSaH adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cok gecmis olsun. Bende de biseyler basladi ama gastrit mi reflu mu ikisi bir arada mi bilemedim. Agzima aci su geliyor, en ufak salcali baharatli biseyler yesem bile mide darmaduman oluyor, sabah kalkinca kusasim geliyor. Son 2-3 aydir boyle.
Basur da olduk galiba + kil donmesi baslangici da var. Kâseden cektigim kadar hicbiseyden cekmedim sanirim bu hayatta, basa bela birsey bu.
Paket gıdalar, gazlı içecekler, dışarıda yenen yemekler de etki ediyor. İş yerinde yediğiniz yemeklere dikkat edin. Kullanılan yağ, salça, baharat vs etkili olabiliyor.

ReklamHosting adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
acıyı bol ye hocam acı pul biberi bas corbaya ete hangi yemeği yiyorsan ona ilk bir kıvrandıracak sonra kendine getirecek benım öyle oldu bide medikil var araştır içilebilir kil bana o da iyi gelmişti daha bunun gibi 50 tane ilaç sayabilirim sabahları kekik yağı damlatıp su bardağına içiyordum onun dışında bir toz var ağaç reçinesi oda iyi geldi ama hep geçiçi birde günlük macunu var oda geçici iyi geldi
Kekik yağı da mikropları kırsa da reflüyü şiddetlendirebilir. Ben kekik suyu ile gargara yaptığımda biraz mideme kaçsa reflüm azıyordu. Dikkatli olmak lazım.