Merhabalar. Sizlere yaşadığım bazı sıkıntılardan bahsedeyim.
İnsanlarla anlaşarak ticaret yapmak ve iki tarafın da memnun olarak ayrılması güzeldir. Bu ticaret sonucu iki taraf da memnun kalır ta ki sorun yaşayana kadar.
Zamanın birinde arkadaşın birisi yeni hosting firması açtı. Konu tasarımında gördüğüm hataları ilettim ve dostane yardımcı oldum.
Sonra bir sözlük scripti aldım mevcut hostingim de bir gün çalışıyor bir gün çalışmıyor bıktırdı beni. Scripti yazan arkadaş farklı sunucuda denemek istedi ve kullandığım hosting de sorun yaşayınca bu arkadaş ile görüştüm hosting aldık kurduk sorunsuz çalıştı.
Sonra sitelerimi bu hostinge taşıdım. Siteler basit wordpress ve kurumsal siteler. Herhangi bir içerik eklenmiyor sadece web adresimiz var mı var bu tarz siteler.
2 sene sadece gerekli güncellemeleri yapılarak devam ederken bir şekilde virüs bulaştı ve hosting firması ne yardımcı olmaya yanaştı ne çözüm üretti nede o ilk gün ki samimiyeti kaldı. Para harcadık çözdük sorun hosting firmasında.
Sonra değiştirdik malum

1 seneye yakın bu hostingi kullanıyordum her şey iyi güzel ama sorun yaşadığımızda bizden kaynaklı değil deyince her şey bitiyor. Ama araştırıp para harcayıp olayı çözüyoruz ki sorunun bizimle alakası yok tamamen hostingin güncelleme ile bir şeylerimi kısıtlaması sonucu site düzgün çalışmıyormuş. e ne oldu giden yine bizim para oldu.
Sınırsız freepik hesabı satılıyor alıyım dedim parasını ödedim. Bilgileri gönderdi sakın şifre değiştirme 1 tane cihazdan gir. Dijital içeriklerin garantisi yok.
iyi güzel hesaba girdik ki hesap aylar önce açılmış ve indirmelerinde bir çok dosya var ve benden başkalarının kullandığı açıkça belli.
Bununla ilgili satıcıya diyorum ki bana tek hesaptan giriş yap dedin ama üyeliği kaç aydır başkaları aktif kullanıyor.
Sistem 3 kişiye izin verdiğini belirtiyor neden beni 1 pc ile kısıtlıyorsun.
hesabın kapanma tarihi olarak belirtilen tarih bilmem kaç ay önce.
ben bunları sormasam yarın 1 senelik hesap kapanacak ben mağdur olacağım ama sorumlusunun kesin olarak ben olup olmadığım belli değil.
makale yazan arkadaş parayı peşin alıyor şöyle ustayım böyle iyyim makaleyi gönderiyor konudan bambaşka bir şey yazmış iadeyi de kabul etmiyor telafiyi de.(iyi niyetli olan ve yazısının da hatasının da arkasında duran üstüne alınmasın)
daha buraya script yazdırıp yarım yanlış bırakıp gidenleri, askere gidenleri, bu iş bu kadar oluyor deyip bırakanları falan saymıyorum artık.
diyeceğim o ki düzgün çalışma arkadaşı bulmak gerçekten zor. bir ürünü bir hizmeti satmak ciddi anlamda karakter istiyor.
İçimden geçenlerin bir parçasını sizlerle paylaştım. İmla kurallarına çok dikkat edemiyorum. Saygılar sevgiler.