Spam konusunda pek çok millete tırnak ısırtacak konumdayız, yani spam nedir nasıl yapılırın kitabı bir memleketten çıkacak olsa bizden çıkabilir.
Peki bu işlere bu kadar kafamız basıyorken, global çapta bir yerlere gelmiş pek çok içerik otomasyonu, spinnerı, bilmem nesinde neden üretici olarak yokuz?
Pinterest vs. için spam için bir eklenti, yazılım mı lazım, yabancılarda
Wordpress için gelişmiş bir içerik otomasyon ve spinneri mi arıyorsun, yabancılarda
Bir mail marketing botu mu, o da yabancılarda...
- Türklerde de var ok de hangisi wp-automation eline su dökebilir mesela?
- Comment backlink yazılımımız, instagram yazılımımz var takdir de ediyorum ama hiçbirisi global çapta değil ve global çaptakilerle de rekabet edemez bence.
- Geçenlerde mail marketing için bot bakıyordum, yani bizim yerli piyasada 1-2 var kullandım emeklerine de sağlık, ancak yani bütçeme uysa yabancıyı alırdım çünkü fonskyionel olarak yanına yaklaşamaz.
- vs.vs.
peki ama neden? iş kullanmaya ve spam yapmaya gelince bizden iyisi yok. Ama üretme kısmında neden yokuz? Neden sadece yerli piyasaya üretebiliyoruz?
Yani kötü bir örnek olacak ama, bu konuya paralel.
Ucuz lisans, ne bilim n*ulled eklenti tema şu bu satanlara bakıyorsun yine hepsi yabancı bayilerden geçiniyor. Ahrefs, kullanıyorum mesela hepsi bangladeş ve hintli. Bizim forumda satanlar da onlardan alıp üstüne kar koyuyor cogu. Kendi yapanlarda hizmetleri daha kötü, fiyatları daha yüksek...
Yani kullanmaya gelince üstümüze yok bu tür şeyleri de, bari kullanacağız neden elin adamından bayilik alıyoruz, biz neden yapamıyoruz? Geçenlerde wp n*ulled piyasasına baktım, kullanacağımdan değil işim olmaz da forumdan biri teklif atınca şuradan alırım diye ilgimi çekti. 3-5 yerli site var fiyatları global x 2. yani belli ki globalden alıp tr de satıyorlar, çünkü adam dolar ile kazanırken bizimkinin tl kazanıp x2 ye satmasının başka açıklaması yok. peki neden? birbirimizi kandırmayalım böyle bir piyasa var ve yerli piyasada gideri de var, e neden elin hintlisinden bayilik alıyoruz. yapamıyor muyuz biz ?
NEDEN ÜRETEMİYORUZ?
ya ileri teknolojiyi geçtim, uzayı, uçağı geçtim. kıytırık yazılım ya, neden yapamıyoruz adamlar kadarını? Zeka desen pek çok Avrupa ülkesi gördüm, emin olun çok zekiyiz.
Tembel miyiz diyeceğiz, afedersiiz başka milletlerin yanında eşşek gibi çalışıyoruz onda da sorun yok.
Peki o zaman sorun nerede?