cok güzel bir konu oncelikle tebrik ederim. cok onemli bir hususa deginilmis ben de fikirlerimi yazayim

ben stres hakkinda sizden farkli düşünüyorum hocam. herkes yoğun stresle calismak veya strese alismak durumunda degil. herkesin yapisi da buna musait değil. senelerce yogun streste calistim, yasadim; inanin 1 gr alisamadim stresi yonetmek ayri mesele, ancak herkesin stres yonetmede harcadigi efor ve kendi fiziksel & ruhsal sagligina verdigi zarar ayni degil.

yani büyük adam (!) olacagim gayretiyle, kendini aci hir terapi gibi surekli strese maruz birakmak tabi tercih meselesidir, fakat herkes icin dogru yaklasim olmaz.

ben sahsen mumkun mertebe uzak duruyorum stresten, sadece is degil gunluk hayatta da.

beni strese sokacak islerden, sektorlerden, is verenlerden vs. uzak dururum. acil is asla almam mesela en basitinden, acilse baskasiyla calismasini soylerim eger nazi gecen uzun sureli musterim degilse.

zirt pirt arayan, yazan, anlamsiz darlayan, baskilayan bir isveren olursa nazikce iade gecer isi iptal ederim.

isin stresten kacinilmayacak noktalarinda da outsource destek alirim, o strese ben bulaşmam.

strese harcayacagim eforu minimum stresle yaşayacak fornuller bulmaya harciyorum. ayni eforla basim daha az ağrıyor.

stresi istediğin kadar iyi yönet, hayatini patlatıyor bir yerde. elon musk demisiz, aile hayatina, sosyal iliskilerine de bakmak lazim yogun stresin altindan kalkan insanlar genelde farkli taraflarda tokezliyor onun gibi.