6 aylık maaş = bedelli ücreti çıkıyorsa denklemi çok yanlış.
bu fakir hesabıdır. mesele paraysa yapın.
6 ayda kaybedeceğiniz potansiyel müşteri, potansiyel iş ve potansiyel kazançlar ile sabit gelirlerin toplamına göre hesap yapsanız neyse diyeceğim. ama asıl mesele de bu değil.
6 ay içinde bakmakla yükümlü olduğunuz kişi varsa onlar ne yapacak
psikolojiniz oradaki düzene ya da düzensizliğe ayak uydurabilecek mi
en önemlisi 6 ay boşluğun oluşturduğu yükü birkaç yılda giderebilecek misiniz?
asıl bunlar önemlidir.
askerlik, gittiğiniz yerdeki komutanlara göre değişkendir ve sabit gibi gösterilen bilgilerin tamamı geçersizdir. ancak gidip deneyimleyebileceğiniz bir şeydir.
orada sorgulama sistemi yok. silsile usulü bir emir geliyor sen de süzgeçten geçirmeden direkt yapıyor ya da yaptırıyorsun. er olarak emir komutanın en altında olduğun için her emri sen yapıyorsun.
aptallığa tahammülü olmayan insanların gideceği yer değil. 6 ay herkese 6 ay değil. her şeyi kafasına takan biri için yıllar sürer 6 ay. ama her şartta uyuyabilen, yemek yiyebilen, görmezden gelebilen kişiler için tatil gibidir. bana böyle sana da öyle olacak diye direten çok kişi gördüm. gittiğimde öyle olmadığını gördüm. askerlik herkese farklıdır. en büyük fark ise o anki komutanının keyfine ve senin bu olaylara karşı bakış açına göre değişiyor. yani alsa sabit bilgiler yok. (en temel bilgiler hariç)
önlisanstan sonra tecil hakkın var diye biliyorum. üniversite kaydın olunca tecilin de olur.
sonra yaşın geçmiş olur bedelli yaparsın.
yüzbinlerce sözleşmeli personel var ve gittikçe sayıları artıyor. profesyonel orduya geçiliyor ve bir taraftan bunu meslek olarak yapmak isteyen kişiler TSK'ya girerken daha farklı işleri olanlar da bedelli yapıp düzene dahil oluyor. Zorunlu askerlik yapıp kendi rızasıyla güle oynaya gidiyormuş gibi davrananların bedelli güzellemelerine de kulak aldırmayın. Toplumda halen buna saygı duyacak bir zihniyet oluşmadı. Herkes istiyor ki doktor hakim savcı 6 ay tuvalet temizlesin.
Hem benim için hem bu konuyu okuyacak forumdan veya internetten insanlar için çok güzel bir açıklama yazısı olmuş hocam teşekkürler