selam dostlar

rel="sponsored" nedir, ne zaman, nasıl kullanılır bunlara hiç girmeyeceğim, hiç bilmeyenler şuradan okuyup tekrar konuya gelebilir : rel="sponsored" nedir

bu etiketi seo kapsamında yaptıgınız backlink çalışmalarında kullanıyor musunuz? olumlu / olumsuz bilgi ve tecrübeleriniz nelerdir?

2021 yılından itibaren çeşitli projelerde yaptıgım kullanımlarda, dofollow, nofollow arasında dengeli bir sponsored kullandıgım zaman olumlu etkiler gördüğümü söyleyebilirimkendi adıma.

Ben backlink çalışmalarındaki yogun dofollow kullanımını ve müteakiben gelen Google tokatını, "hakemi yanıltmaya yönelik hareketten görülen sarı karta" benzetiyorum. Dolayısıyla, içeriklerde doğal görünüm sağlamayan backlink çalışmalarınızda, sponsored etiketi kullanarak bu tokattan kurtulabilirsiniz. Örneğin:
  • Alakasız ama güçlü bir siteden aldıgınız, kabak gibi sponsor bağlantı oldugu aşikar footer linkler
  • Sponsor etiketi taşıyan tanıtım yazılarından aldıgınız backlinkler
  • Keza yine tanıtım yazıları ile aldıgınız ancak organik durmayan bir reklam metninden keyworde aldıgınız backlinkler
Hepsinde yapın demiyorum, ancak 10 tane alıyorsanız 2-3 tanesinde sponsored kullanmanızın zararı değil, tam aksine yararı olacağı düşüncesindeyim, kendi denemelerim de bunu gösteriyor.

Ayrıca bir taktik daha vereyim, bazı büyük siteler dofollow link verme konusunda çekinceli davranıyor, onlardan nofollow yerine sponsored alarak orta yolu bulabilirsiniz =) Bu hem onların gönlünü hoş tutar, hem de size daha çok fayda sağlar !

Elbete serp benim tecrübelerimden ibaret değil, farklı tecrübe ve fikirler çıkacaktır. Ancak buradaki önemli husus bu tür sohbetleri yapabilmek ve bir bilgi akışı sağlayabilmektedir. O nedenle tahmin dahi olsa kıymetlidir ve yorumlarınızı beklerim

Silex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunu unutmuştum ama bazen rel="muse" kullanıyorum. Güzel de etki gördüğümü düşünüyorum.

Yazıyı faydalı bulduysanız diğer ipucu içeriklerim:
  1. 🚀🚀Site Hız Skorlarına Gereğinden Fazla Takılıyorsunuz🚀🚀
  2. İpucu: 80/20 Kuralı Hayatınızı Değiştirebilir
  3. Sizce Google Yapay Zeka İçerikleri İle İlgili Aksiyon Alır mı?
  4. İç SEO Gücü + Etki - Tepki + Mutluluk 🤩
  5. Backlink Paketleri Memnun Olanlar vs Olmayanlar
  6. Domain SEO İçin Neden Önemlidir?
  7. Önden Ödeme Talep Eden SEO 'cular
  8. AI İçerikler İle Sitenizin Geleceğini Riske Atmayını
  9. ��"Ya Tutarsa" SEO Hizmetleri��
  10. Max Kaç Linke İzin Var Hocam? Seni gidi seocu seni
  11. Milyonlarca Backlink İçin Link Reddetme (Disavow) Çalışmasına Dair Analiz ve Tavsiyeler
  12. SEO için Boşa Harcanan Paralar
  13. Site Alırken, Trafik Değerlendirmesi Yaparken Buna Dikkat Edin!
  14. Backlink Alırken Backlink Analizi Yaparken Kaçırdığınız Şeyler��
  15. SEO'da Sezgiselliği Dikkate Almıyorsan��, Baştan Kaybediyorsun!
  16. Doğru Bilinen Yanlış : Manuel Eklenen Backlink İyidir��
  17. Rakip Analizi Yaparken Backlinkleri Yorumlamak��
  18. Doğru Bilinen Yanlış : Disavow Yapmak Spam Score Düşürmez